23948sdkhjf

Søfartsmuesum om kommende sommersæson: "Vi er ikke så optimistiske. som vi var for en måned siden"

Museet for Søfart forsøger at tiltrække nye målgrupper, da der stadig ikke er noget klart svar på, om udenlandske turister kan holde sommerferie i Danmark.

Museet for Søfart er tvunget til at tænke i nye baner.

Det er nemlig stadig uvist, om turister kan krydse den danske grænse i sommerferien.

Museet plejer ellers at have de indrejsende som fast kundeinvetar i sommerferien. Nu er det i stedet børnefamilier fra særligt hovedstaden, som de håber på at se i Helsingør, når ferien begynder.

- Vi har et stærkt program for dem, men vi er en anelse pessimistiske for, hvordan det skal gå, siger Ulla Tofte, direktør ved Museet for Søfart.

Der er ellers brug for, at danskerne drager mod Nordsjælland. Museet for Søfart har kun 25 procent af de gæster, som dét havde i 2019. Det kan du læse mere om i denne artikel (link), hvor flere søfartsmuseer fortæller om deres besøgstal.

Optimismen er dalet

De lunkne besøgstal får Ulla Tofte til at neddrosle sine forventninger til sommeren. Det skyldes også de nuværende rejserestriktioner.

- Vi er ikke så optimistiske, som vi var for en måned siden. Der bliver åbnet for, at man kan rejse ud, mens der stadig er begrænsninger for, hvem der kan rejse ind. Udrejsen bliver dermed ikke opvejet af indrejsen og dem, som normalt tager på museum, tager på sommerferie i udlandet, siger Ulla Tofte.

Men et driftigt museum må alligevel gøre, hvad det kan for at tiltrække så mange som muligt. Derfor har Museet for Søfart planlagt aktiviteter, som kan få generet børnene og deres forældre igennem billetkontrollen.

- Vi er i gang med at lave en masse fine trædele, så børnene selv kan samle speedbåde og sejle med dem i bunden af vores tørdok. Man kan også lave et selvlysende akvarie, som man kan have til at stå på sit værelse derhjemme. Det er nogle af de aktiviteter, som vi har lavet til børnefamilier, fortæller Ulla Tofte.

Besøgende får en bedre oplevelse i år 

Når der ikke er så mange mennesker, kommer restriktionerne til gengæld ikke til at have den store indvirkning på oplevelsen af et besøg. Sidste år var der halv pris for indgangen på landets museer, og det skabte køer til visse udstillinger.

- Der havde vi også mange førstegangsbesøgende, men dem regner vi ikke med at se igen. Jeg tror ikke, det bliver så crowded.

Dermed kan de besøgende også bevæge sig frit, da restriktioner gør, at færre må opholde sig i et rum ad gangen. Museerne har haft lov til at have åben siden 21. april. Det kræver blot, at man medbringer et coronapas.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094