23948sdkhjf

Plan om maritimt erhvervshus i Svendborg

Svendborg skal have et maritimt erhvervshus på 5000 kvadratmeter på havnen. Erhvervshuset skal være nabo til det nye Simac og huse et hav af maritime virksomheder og iværksættere.

Det kom frem, da de fem virksomheder, som indtil videre står bag projektet, tirsdag eftermiddag løftede sløret for planerne om Maritim Erhvervspark på et pressemøde på Svendborg Rådhus, skriver Fyens Stiftstidende.

Partnerskabet består af virksomhederne Halberg Koncernen, C.C. Jensen, Petersen og Sørensen Motorværksted, Nordane Shipping og M.H. Simonsen sammen med seks andre investorer. Det samlede anlægsbudget lyder på 72 millioner kroner. Maritim Erhvervspark P/S tegnes af Jens Pave som direktør og Carl Aage Jensen som bestyrelsesformand.

Efter ønske fra Simac

Carl Aage Jensen fra C.C. Jensen fortate, at ønsket om et maritimt erhvervshus på havnen kommer fra Simac.

- Simac har ambition om at øge sin anseelse og blive det ypperste sted i landet, som uddanner navigatører og maskinmestre. Derfor ønsker vi at bygge et internationalt anerkendt kraftcenter af høj kvalitet for maritime virksomheder. Den nye maritime erhvervspark skal leve i symbiose med Simac, forklarede han og nævnte, han godt kunne se for sig, at  for eksempel A.P. Møllers kadet-administration eller MAN kunne leje sig ind.

Grunden på 1500 kvadratmeter er købt for 1.875.000 kroner, og købet skal nu godkendes af byrådet. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.859