23948sdkhjf

Forsea fyrer hver syvende

Corona-krisen koster nu arbejdspladser i færgerederiet Forsea

Rederiet Forsea, der sejler mellem Helsingør og Helsingborg, har varslet fyringen af 70 ud af de i alt omtrent 500 ansatte i rederiet. 

Det skriver Dagens Industri

Baggrunden er, at der efter corona-pandemiens udbrud ikke kommer penge nok i kassen til at beholde alle medarbejdere.

- Corona-pandemien har ramt vores trafikvolumener hårdt, som hurtigt dalede med 80 pct. Situationer er ganske vist blevet bedre over sommeren i takt med, at både det danske og svenske samfund er begyndt at åbne op igen. Men volumenerne er stadig 40 pct. mindre end sædvanligt, og det er langt fra tilfredsstillende for os, siger Forseas adm. direktør Kristian Durhuus til DI.

Han understreger, at beslutningen er "trist", men at det er nødvendigt at tilpasse medarbejderstaben efter en ny virkelighed. 

https://www.soefart.dk/article/view/729694/12400_kvm_ny_somandsskole_afventer_bud_fra_tre_entreprenorer

Det er blandt andet ansatte i færgerestauranten Lat56 ombord på 'Hamlet', der bliver afskedigt. Ifølge Kristian Durhuss var restauranten ikke videre rentabel inden corona-krisen, og nu er den det slet ikke. Derfor bliver den lukket. 

Forsea-direktøren har dog i sinde at holde fast i den oprindelige sejlplan, der tilsiger en afgang hvert 20. minut. 

Som Søfart tidligere har skrevet, blev Kristian Durhuus kastet hovedkulds ind håndteringen af to store problemer, da han i juni tiltrådte som ny adm. direktør i Forsea. Foruden de stærkt vigende passagertal har rederiets prestigeprojekt med konvertering af færgerne 'Aurora' og 'Tycho Brahe' til ren eldrift været plaget af så store tekniske problemer, at færgerne i et halvt år udelukkende har sejlet på fossilt bunker. 

Læs mere: Ny Forsea-direktør skal håndtere batteribøvl og ny Covid-virkelighed

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203