23948sdkhjf

Søde sager i maritime omgivelser

Konfekture og chocolatier’ere er måske ikke det de fleste forbinder med en erhvervshavn, men nu flytter lokal producent af chokoladekonfekt ind på havnen i Aalborg

Den velkendte Aalborg-virksomhed Aalborg Chokoladen gør sig nu klar til fremtiden og bygger ny fabrik på Aalborg havn efter at have købt en grund på 4.000 kvm.

Det er ifølge Aalborg Havn pladsmangel og stigende efterspørgsel på de søde sager, der er blandt årsagerne til, at virksomheden netop har indgået en aftale med havnen om et nyt areal på Østhavnens nye udstykning Ankeret ved Rørdalsvej, der efter planen skal huse fremtidens grønne erhvervspark.

Sidste år kunne Port of Aalborg berette om planerne om at udvide havnens erhvervspark med en ny udstykning på 140.000 kvadratmeter. Siden er området blevet byggemodnet, første lejer er kommet på plads, og grundsalget til chokoladefabrikken er dermed en ny milepæl i realiseringen af havnen erhvervspark, oplyses det.

Samtidig må chokoladeproduktion også siges at være en udvidelse af den virksomhedspalette, der normalt vælger at etablere sig på en erhvervshavn.

En grøn erhvervspark

– Vi har i længere tid været udfordrede af pladsmangel på vores nuværende lokation og har set os om efter nye omgivelser, hvor der også er mulighed for at udvikle os og tænke længere ud i fremtiden. Her var placeringen på Port of Aalborgs nye udstykning en rigtig god mulighed, siger indehaver af Aalborg Chokoladen, John Aslak Jensen.

Ifølge ham er der flere grunde til, at matchet mellem Aalborg Chokoladen og Port of Aalborgs nye areal er godt:


– Som dansk chokoladefabrik er vi optagede af, at vores produkter bliver fremstillet og indpakket på en hensynsfuld og bæredygtig måde. Vi modtager råvarer fra vores leverandør, og herefter producerer vi det hele selv. Det gør os i stand til at styre alle processer og have hånd i hanke med alt lige fra minimering af chokoladespild og emballagevalg til et fornuftigt energiforbrug på fabrikken, siger han.

Han peger desuden på, at netop dét fokus er i fint tråd med Port of Aalborgs ambitioner om at gøre området til fremtidens grønne erhvervspark.

Udstykningen er en del af det område, som Port of Aalborg og en række markante, lokale aktører vil udvikle til Danmarks grønne testområde under navnet Green Hub Denmark, der har til formål at skabe rammerne for bæredygtige prototyper, hvor der fra start tænkes i synergier, digitalisering, samarbejde og nye teknologier.

Flere chokolade-aktiviteter

En af fordelene ved en nyopført fabrik på arealet er ifølge John Aslak Jensen, at faciliteterne kan indrettes præcist, som de ønsker og har behov for. Det giver blandt andet mulighed for at udvide aktiviteter og events i forbindelse med chokoladeproduktionen, som virksomheder og privatpersoner allerede kan opleve:

– På den nye fabrik får vi nogle skønne rammer med god plads til rundvisninger, chokoladekurser, foredrag og andre events. Det oplever vi stor efterspørgsel på og vil fortsat gerne kunne tage imod det stigende antal interesserede. Og så er det bestemt heller ikke uvæsentligt, at havnen er et godt valg for os rent logistisk. Det er nemt at komme til og fra med varer, og vores fabrik får en fin synlighed ved rundkørslen på Rørdalsvej og Tranholmvej, hvor mange mennesker kører forbi hver dag, forklarer John Aslak Jensen.

Opførelsen af Aalborg Chokoladens nye fabrik forventes at gå i gang inden for den nærmeste fremtid.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22