23948sdkhjf

Maersk Drilling vil fyre på Nordsøen

250-300 medarbejdere står til at blive overflødige, når flere af Maersk Drillings rigge bliver tvunget til kaj

Corona-krisen og den lave oliepris fører nu til, at Maersk Drilling har indledt dialog med fagforeninger og tillidsrepræsentanter om opsigelsen af et sted imellem 250 og 300 offshoremedarbejdere i Danmark, Norge og Storbritannien.

Det skriver boreselskabet i en pressemeddelelse

Beslutningen sker på baggrund af, at Maersk Drilling i lyset af de tvivlsomme betingelser for at gøre forretning har intentioner om at ligge "et antal" rigge op. 

- Selvom det er normal praksis i vores branche at tilpasse arbejdsstyrken til aktivitetsniveauet, føles det aldrig rigtigt at sige farvel til gode kollegaer, særligt når så mange har ydet en ekstra indsats for at holde operationen kørende under disse svære betingelser, siger Maersk Drillings CEO Jørn Madsen i meddelelsen og fortsætter:

- Det er dog vores ansvar at sikre vores forretning, og nu tager vi skridt imod at fastholde konkurrencedygtigheden i det udfordrende marked.

De enkelte opsigelser vil ske i takt med, at Maersk Drilling konsulterer de relevante organisationer med tilknytning til medarbejder-poolen i Nordsøen. 

Som Søfart tidligere har skrevet, nedjusterede Maersk Drilling i slutningen af marts i år sine forventninger til årets resultat med 75 mio. dollar til et spænd mellem 325-375 mio. dollar. Det var dog inden, de første kontrakter blev annulleret. 

Læs også: Maersk Drilling ramt af opsagte kontrakter

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218