23948sdkhjf

Grenaa Havn ser fremad efter indbringende 2019

I Grenaa glæder man sig i disse dage over, at havnen i 2019 næsten nåede op på niveau med rekordresultatet på 15 mio. kroner i 2018. Ud af en omsætning på 60 mio. kroner sidste år endte de 14 mio. kroner som et overskud på bundlinjen, og nu ser både direktør og bestyrelsesformand frem til, at nye faciliteter kan stå klar i løbet af i år. 

- I 2020 forventer vi at færdiggøre byggeriet af et stort nyt kajnært multiområde samt tre nye bulkhaller. Det bliver simpelthen et gennembrud den dag vi bliver færdige med de projekter, for vi oplever en kæmpe efterspørgsel, siger Grenaa Havn bestyrelsesformand Bent Hansen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Med ekstra kajmeter i fremtiden, kan vi fastholde en stærkere position, og vi kan trække spændende aktiviteter til havnen. Vi ved, at der vil komme flere opgaver som vedrører vedligeholdelse af borerigge og skibe. Med ekstra kajmeter håber vi at kunne få vores andel af opgaverne, for det skaber kæmpe aktivitet i lokalområdet, når borerigge og skibe skal istandsættes og moderniseres.

Havnedirektør Henrik Carstensen fortæller, at 2020 primært vil blive et konsolideringssår for Grenaa Havn, hvor fokus vil være på at styrke havnen til fremtiden.

- I 2020 vil kursen blive lagt for Grenaa Havns fremtidige udvikling med udarbejdelsen af en strategiplan for perioden 2021-2025, ligesom arbejdet med en ambitiøs og klart defineret CSR-politik for Grenaa Havn bliver færdiggjort, siger han i pressemeddelelsen og tilføjer, at bæredygtighed og samarbejde vil være nøgleord.

- Vi vil for eksempel arbejde målrettet for at udvælge, prioritere og integrere FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling yderligere i havnens virke, siger Henrik Carstensen.

Havnedirektøren glæder sig over 2019-resultatet, som han kalder "flot". Han henviser til, at der i 2016 blev lagt en ny strategi for Grenaa Havn om at være en dynamisk havn i udvikling med specialiserede faciliteter og viden inden for syv fokusområder.

- Jeg vil vove den påstand, at vi nu kan se tilbage og konstatere at strategien har båret frugt, siger han. 

Læs også: Mærsk-chef til Grenaa Havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079