23948sdkhjf

Højskole vil fortsætte sejlende succes

Klassikere som ’Fulton’, ’Fylla’ og ’Aron’ lægger dæk til Den sejlende Højskole

Efter en vellykket premiere har den nystartede Den sejlende Højskole planlagt i alt otte togter i 2020. Undervejs skal deltagerne lære om sejlads, navigation og om dét at indgå i et arbejdsfællesskab.

Den sejlende højskole, ikke at forveksle med Tvinds rejsende højskole, stævnede ud for første gang i år. Til sommer går det så for alvor løs med de planlagte otte togter hen over sommeren.

Missionen for den nystartede højskole er ”at give unge mennesker færdigheder og dannelse til i maritime fællesskaber at tage på opdagelse i og bidrage til verden”, som det hedder på hjemmesiden.

Det er sekretariatsleder på Grundtvig-højborgen Vartov i København, Joachim Juel Vædele, og Kristian Hansen fra Center for maritim arkitektur på Frederiksøen i Svendborg, der står bag initiativet. Og der er store ambitioner, ligesom tiltroen til eget koncept er intakt.

Sammen deler stifterne en overbevisning om, at den maritime kultur har masser at tilbyde i dannelses-og uddannelsesøjemed og en vision om at tilbyde den viden til unge mennesker.

På togt med ’Fulton’

– Med al respekt for alle de steder, hvor mennesker lærer: et skibsdæk er en helt unik pædagogisk platform - måske den mest fuldendte. På skibsdækket er der brug for alles kompetencer, alles intelligenser, alles indsats. Et skib fungerer kun, når alle bidrager til fællesskabet, lyder det fra forstanderne.

25 højskoleelever, to togtledere, tre til fem undervisere og skonnerten ’Fulton’s professionelle besætning var i august på premieretogt med den rejsende højskole.

– Togtet var meget vellykket, og de tilbagemeldinger, vi har fået fra de deltagende elever og gæstelærere og søfolk, har givet os tro på og lyst til meget mere, fortæller Joachim Juel Vædele og Kristian Hansen om prøveturen til minbaad.dk.

De otte nye togter har forskellige temaer som ”På opdagelsesrejse i Vandkantsdanmark” med skonnerten ’Fylla’, ”Klima og kærlighed -skibshåndværk og sejltræning for unge med udlængsel” på skonnerten ’Fulton’ og endelig ”På sporet af den tabte poesi” med skonnerten ’Aron’.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093