23948sdkhjf

RAL vil åbne ny rute til USA

Grønlandske Royal Arctic Line har planer om at åbne en rute til USA. Det oplyser rederiet i forbindelse med, at statsminister Mette Frederiksen er på officielt besøg i Grønland. 

Her gik turen i går forbi rederiet, hvor adm. direktør Verner Hammeken gjorde det klart, at RAL har det som erklæret mål at gøre det lettere at handle med Grønland. 

- Hos RAL ønsker vi nemlig at åbne op for Grønlands forbindelse til resten af verden med nye besejlingsstrukturer og direkte ruter til nye destinationer med alle de muligheder, som det vil skabe for grønlandske virksomheder og hele rigsfællesskabet, siger Verner Hammeken i en pressemeddelelse.

En del af RAL's strategi for at gøre det lettere at handle med Grønland handler om etableringen af nye handelsruter. Og her er en del af strategien altså en rute til USA, som "efter planen vil åbne inden for nogle få måneder", fremgår det af pressemeddelelsen.

- Jeg tror, Mette Fredriksen fik et klart indtryk af RAL som både vital infrastruktur, men også som en virksomhed, der fremadrettet vil spille en rolle i styrkelsen af de handelsmæssige relationer. Dette vil også være et signal til USA om, at Royal Arctic Line også ønsker at gøre det let at handle med USA, siger Verner Hammeken. 

Efter Verner Hammekens oplæg blev der tid til at besøge container-kajen. Der var ligeledes anledning til at hilse på en række medarbejdere, der stod klar til at hilse på Mette Fredriksen, inden hun gik ombord på bygdeskibet 'Ivalo Arctica'.

Nyheden om den nye forbindelse mellem Grønland og USA kommer kort efter, at USA's præsident, Donald Trump, har udtrykt et ønske om at købe Grønland. Et ønske, der dog er blevet afvist af både formanden for det grøndlandske landsstyre, Kim Kielsen, og af Mette Frederiksen. 

- Grønland er ikke til salg. Grønland er ikke dansk. Grønland er grønlandsk. Jeg håber vedholdende, at det ikke er noget, der er alvorligt ment, siger Mette Frederiksen til ifølge Ritzau.

Hun er dog af den opfattelse, at en øget amerikansk tilstedeværelse i Grønland er uundgåelig i lyset af den stigende interesse for Arktis fra både Kina og Rusland.

Det er faktisk afgørende, mener hun.

- I en årrække har vi set en meget fredelig udvikling omkring Arktis. Men vi kan se en stigende interesse i Arktis fra andre, som ikke alene handler om investering og udvikling, men som også har en klar sikkerhedspolitisk dagsorden.

- Vi er en del af Nato og er der hinandens vigtigste allierede, siger Mette Frederiksen og hentyder til den transatlantiske forsvarsalliance.

Læs også: Maritim industri vil snakke forsvar og Arktis med Trump

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096