23948sdkhjf

Thorsminde melder sig i kampen om havmøllerne

I kampen om at få del i al den aktivitet, der følger med etablering af Danmarks indtil videre største havmøllepark "Thor", kipper fiskerihavnen Thorsminde nu flaget. 

- Det her giver et kæmpe potentiale til hele området langs kysten, men ingen kan løfte hele opgaven uden at arbejde sammen. Mens andre havne måske bedre kan byde ind på opgaven som installationshavn i anlægsfasen, så er Thorsminde ikke til at komme uden om som servicehavn for de skibe, der efterfølgende skal servicere vindmølleparken, siger borgmester i Holstebro Kommune H.C. Østerby i en pressemeddelelse.

Kommunen understreger, at Thorsminde Havn har den korteste afstand til den kommende havmøllepark, som kommer til at ligge 20 km fra kysten. Det bliver også fremført som argument, at havnen har plads til at etablere nye servicefaciliter.

- Når arbejdet efter planen går i gang om få år, skal vi være klar med et kompetent beredskab af lokale virksomheder, der kan levere 24-7 til en industri med store krav til service. Erfaringer fra lignede projekter viser, at samarbejde med områdets aktører og interessenter er vejen frem for at få udviklet et toptunet speciale, som vindmølleindustrien vil sætte pris på, siger H.C. Østerby i pressemeddelelsen.

Som Søfart tidligere har skrevet, forventes etablering af Thor at skabe 8200 arbejdsplads i anlægsfasen. 

Læs mere: Ny havmøllepark sejler forbi Rønne

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078