23948sdkhjf

Australien overvejer scrubber-forbud

Hensyn til Great Barrier Reef og vandkvaliteten kan føre til et forbud mod åbne scrubbere i Australien, skriver Splash

Australien kan vise sig at følge Singapores eksempel med et forbud imod brugen af åbne scrubbere, som vasker svovl ud i havvandet. 

Indtil videre tilladder Australien brug af alle typer af scrubbere, der lever op til IMO's 2015-kriterier. Men hos Australian Maritime Safety Authority (AMSA) åbner man nu op for en ændring af reglerne.

- AMSA vil gå i tæt dialog med Great Barrier Reef Marine Park Authority og myndighederne i forhold til mulige påvirkninger fra disse udledning. De australske standarder for vandkvalitet vil blive taget i betragtning for at fastlægge lovkravene for australske farvande, siger en unavngiven talsperson fra AMSA til Splash.

På New Zealand fortæller en unavngiven talsperson i transportministeriet ifølge mediet, at øriget i øjeblikket ikke bliver anløbet af skibe med åben scrubber. Man vil dog se nærmere på sagen, hvis det bliver et problem.

Singapore sluttede sig for nylig til listen af lande, der vil indføre begrænsninger for brugen af åbne scrubbere, når IMO's svovlkrav træder i kraft ved indgangen til 2020. Der vil også blive indført restriktioner i Belgien, Letland, Litaun, den tyske del af Rinen, Dublin Havn og tre amerikanske stater, skriver Splash.

Læs også: Scrubber-sammenslutning raser over forbud i Singapore

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109