23948sdkhjf

Danske Havne går med i Ocean Plastic Forum

Det nye initiativ Ocean Plastic Forum har fået endnu en aktør i paletten af medlemmer.

Danske Havne vil gerne tage aktiv del i at hjælpe med at fjerne plast fra verdenshavene, og derfor melder brancheorganisationen sig nu ind i det nye partnerskab Ocean Plastic Forum for at bidrage yderligere til arbejdet.

Det oplyser Danske Havne i en pressemeddelelse. 

Ocean Plastic Forum består af danske virksomheder og organisationer, som med deres teknologi og fælles viden vil fjerne plast fra verdenshavet. Partnerskabet blev skudt i gang ved et kick-off-arrangement hos Danske Rederier den 4. december.

 Danske Havne deltog også i arrangementet, og dagen efter meldte brancheorganisationen sig ind, fortæller direktør Tine Kirk Pedersen:

- Danmarks mange erhvervshavne spiller en vigtig rolle i håndteringen af det plastikaffald, der af forskellige årsager samles op ude i havene, og derfor er det selvfølgelig også naturligt for os at deltage i arbejdet med at blive endnu bedre til først og fremmest at få det fjernet og derefter at få det behandlet så forsvarligt og miljørigtigt som muligt, siger hun i meddelelsen. 

Læs også: Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Det var oprindeligt Maskinmestrenes Forening, der tog initiativ til at samle de mange relevante interessenter, og siden er mange andre hoppet med på vognen.

- Samarbejdet her er lige i vores ånd, for vi har grøn omstilling og miljø i det hele taget højt på dagsordenen. Nu ser vi frem til aktivt at arbejde endnu mere og bredere sammen om at gøre Danmark bedre på området, siger Tine Kirk Pedersen.

Læs også: Havaffald er kommet på finansloven

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109