23948sdkhjf

Unik elfærge kontraheret i Norge

Der bliver tale om den første eldrevne enkeltskrogede pendulfærge i aluminium, når det norske rederi Norleds seneste nybygning står færdig i 2019.

Det norske færgerederi Norled har netop kontraheret endnu en elfærge. 

Ifølge en pressemeddelelse vil der blive tale om den første enkeltskrogede pendulfærge i verden, som er bygget i aluminium og drevet frem ved eldrift.

- Korte færgestrækninger er virkelig velegnede til at hel eller delvis elkraft, og der er både gennemprøvet teknologi og kompetancer tilgængelige, siger Sigvald Breivik, der er teknisk direktør i Norled.

Den nye færge skal sejle mellem Hjellestad og Klokkarvik i nærheden af Bergen. Den får plads til 16 biler, og bliver konstrueret til at kunne tage to vogntog på 52 ton stykket.

- Det bliver en letdrevet færge med det allernyeste inden for energieffektivisering og batteriteknologi om bord, siger Torbjørn Bringedal fra LMG Marin, der står for skibets design. 

Skibet vil blive bygget hos Westcon, der er bedst kendt for leverancer til offshoreindustrien. Levering er planlagt til slutningen af 2019 med operation fra 1. januar 2020.

Søfart har tidligere beskrevet, hvordan den norske stat har store ambitioner om at elektrificere de mange små, offentligt støttede færgeruter. Planen er at gøre mere end 50 færger helt eller delvist elektrificerede inden 2020.

Læs også: Den norske stat tager teten på elfærge-området

Artiklen er en del af temaet SØFART TEMA: Røgrensning og alternativ bunker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095