23948sdkhjf

Rederierne: Reform styrker de maritime uddannelser

Aftale om bevillingerne til de videregående uddannelser rummer ekstra midler til uddannelser, som er udenfor de store byer - til gælde for flere maritime skoler

Alle Folketingets partier blev sent fredag eftermiddag enige om et nyt regime for fordeling af bevillingerne til de videregående uddannelser. Reformen angår de 13 mia. kroner, som bliver investeret i uddannelser, der til sammen rummer 270.000 studerende. 

Et tiltag i reformen er et grundtilskud til de institutioner, som befinder sig uden for Danmarks fire største byområder. Det skriver Danske Rederier.

Det gælder også de maritime uddannelsessteder, og en af de institutioner, som får glæde af den ændring er Simac på Sydfyn:

- Det lyder helt rigtigt, at man aktivt tænker i kvalitetsuddannelser uden for de store, danske byer. Det har vi fra SIMAC i Svendborg leveret i en årrække, men det her vil da klart fremme vores muligheder i den retning, så jeg glæder mig til at nærlæse den nye aftale, siger Jesper Bernhardt, administrerende direktør for Simac, som uddanner skibsførere, skibsofficerer og maskinmestre.

Det er godt nyt, mener Danske Rederier. For selv om de nærmere detaljer skal granskes, så er der gode takter i udspillet: 

- Med væg-til-væg opbakning til den her reform i Folketinget, så får vores mange gode institutioner stabile økonomiske rammer for det fremtidige arbejde. Læg dertil, at man politisk anerkender værdien af et decentralt udbud af gode uddannelser, hvor de maritime af slagsen absolut er attraktive muligheder for de uddannelsessøgende, siger Jakob Ullegård, direktør i Danske Rederier, som ser frem til at se nærmere på detaljerne i udspillet.

 

Kilde: Danske Rederier

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125