23948sdkhjf

Værfterne til maritim messe med fyldte ordrebøger

Efterspørgslen på nye fartøjer til fiskeriet er stigende. Ved Danfish mærkes det ved, at mange værfter fra Danmark, Norge, Tyrkiet, Spanien og Baltikum deltager

Fiskeindustrien er præget af fornyet optimisme med fremgang i investeringer i nye fartøjer, som skal udnytte stærke kvoter og en støt stigende efterspørgsel på fisk og skaldyr.

Med optimismen følger et behov for om- og nybygninger af fartøjer. Netop fordi efterspørgslen på nye fartøjer er stor, deltager flere skibsværfter på den maritime messe end nogensinde før.

Fra Danmark er der blandt andet Assens Skibsværft, Hirtshals Yard, Hvide Sande Shipyard, Jobi Værft, Karstensens Skibsværft, Orskov Yard samt Søby Værft, Thyborøn Shipyard og Vestværket. 

Nye ordrer til danske værfter
Vestværftet fra Hvide Sande har aldrig haft så travlt som nu med nybyggerier for kunder fra Storbritannien, Irland, Holland, Norge og Danmark, og for at følge med alle de nye ordrer, har de placeret nye byggeprojekter hos andre værfter.

Karstensens Skibsværft fra Skagen er en af de garvede kræfter inden for skibsbyggeri og har en imponerende ordrebog med ordrer fra både Storbritannien, Irland, Norge og Danmark.

- Danfish er en af de allerbedste fiskerimesser, og da den finder sted i vores baghave, er det en selvfølgelighed, at vi deltager som udstiller. Vi ser frem til at møde vores gamle kunder, men forhåbentlig også nogle nye, siger direktør og skibsingeniør Kent Damgaard fra Karstensens Skibsværft.

Det er værd at bide mærke i, at de danske værfter, også gennem svære tider for fiskeriet, har fastholdt deres tilknytning til fiskeindustrien, hvor de har udviklet deres designs, så de passer til industriens skiftende behov.

Udover de danske værfter, har messen også tiltrukket værfter fra Norge, Tyrkiet, Spanien og Baltikum. Da efterspørgslen efter fiskefartøjer er stigende, deltager både værfter med speciale i nybygninger og værfter hvor reparationer- og ombygningsarbejde er i fokus. 

Kilde: AKKC

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Danfish.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141