23948sdkhjf

Rederier: Færgerne er centrale i Danmarks infrastruktur

Færgerederierne holdt lørdag den 2. september generalforsamling i Svendborg. På generalforsamlingen var der fokus på færgernes rolle i den danske infrastruktur med over 32 mio. transporterede passagerer og 9,6 mio. biloverfarter årligt.

Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse.

- Der er ingen tvivl om, at de danske færger er afgørende for den trafikale sammenhæng på tværs af landet og til vores nabolande. Fra rederiernes side skal vi hele tiden sætter kundeoplevelsen i centrum og sikrer en solid kvalitet i vores produkt. Men i den forbindelse er det også vigtigt, at man i udviklingen af det øvrige trafiksystem indtænker færgefartens rolle, siger John Steen-Mikkelsen, som blev genvalgt som formand for Færgerederierne.

For ham handler det ikke kun om, at der – i lyset af den voksende trafik som mange færgerederier heldigvis oplever – skal sikres ordentlige tilkørselsveje til færgerne. Et andet eksempel er således den aktuelle diskussion om Storebælt, hvor regeringen har foreslået en takstnedsættelse. Det vil flytte endnu flere biler over på den allerede overfyldte fynske motorvej, hvor Fyens Stiftstidende lørdag kunne fortælle, at trafikken over syv år var steget med hele 24 procent.  

- Det er vigtigt, at man fra politisk hold nøje overvejer effekten af en ændring af taksterne på Storebælt. Ikke bare for den øgede trængsel på den allerede fyldte motorvej over Fyn, men også for den øvrige transport mellem landsdelene. Her bidrager vi gerne med indsigt i betydningen af forslaget, for det kan meget vel få konsekvenser for kundernes muligheder på færgeruterne, konstaterer John Steen-Mikkelsen.

Som noget nyt indtræder HH Ferries administrerende direktør Johan Röstin i bestyrelsen for Færgerederierne. Der var genvalg til de øvrige, så bestyrelsen består i øvrigt af formand John Steen-Mikkelsen, administrerende direktør i Danske Færger, næstformand Søren Poulsgaard Jensen, adm. direktør i Scandlines og Carsten Jensen, administrernede direktør for Molslinjen.

Kilde: Danske Rederier

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081