23948sdkhjf

Vejle Havn køber mudderpram til 10 millioner kr.

Ny hollandsk mudderpram skal erstatte tre skrottede pramme i Vejle Havn
Vejle Havn har investeret i en mudderpram til 9,5 millioner kroner. Den nye pram skal erstatte tre gamle pramme, der er skrottet på grund af ælde, fortæller havnens direktør Knud Vang Jensen til Vejle Amts Folkeblad:

- To af de gamle pramme er omkring 50 år og den sidste er endnu ældre og var ved at synke. De skulle alle til lovpligtigt syn senest i november, og for ikke at bruge flere penge på reparationer, har vi valgt at købe en ny og større pram, fortæller havnedirektøren.

Fornæs skibsophug i Grenaa tager sig af ophugning af de hamle pramme. I stedet har havnen investeret i en syv år gammel pram, som senest er brugt af et privat selskab på floderne i Rotterdam.

Erhvervshavnens gamle pramme kunne hver rumme 120 kubikmeter, mens den nye har plads til 550 kubikmeter mudder, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Når Vejle Havn har brug for en stor mudderpram, skyldes det, at opgravningen af mudder fra både sejlrenden og havnebassinet er en evigt tilbagevendende opgave. Prammen tages i brug 1. september.

Kilde: Vejle Amts Folkeblad

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078