23948sdkhjf

Danske Rederier: Flere skal søge en maritim uddannelse

Mange unge kan se frem til en maritim uddannelse på en af landets søfartsskoler. Det fremgår af den årlige opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, der blev offentliggjort i dag. Det årlige optag viser, at konkurrencen om de studerende er blevet skærpet, og der er behov for et fremtidstjek af uddannelserne, lyder det i en pressemeddelelse fra Danske Rederier.

I alt 685 studerende er i år blevet optaget på de maritime uddannelser, hvilket er et fald på 91 personer siden 2016. Den skærpede konkurrence får Dansk Rederiers direktør, Anne Windfeldt Trolle, til at kalde på handling. Det skal være attraktivt og mere fleksibelt at søge en maritim uddannelse, siger hun.

- Det Blå Danmark er et rigtig godt uddannelsesvalg, der både giver en fin løn og ikke mindst mange muligheder for at arbejde i hele verden – uanset om det er til søs eller på land, eller om ens uddannelse er kommerciel eller teknisk, siger Anne Windfeldt Trolle, og tilføjer:

- Faldet i antal optagne studerende på de maritime uddannelser viser, at konkurrencen om de studerende er benhård, og med rekordmange uddannelsesmuligheder til de unge. Derfor bør vi kigge på de maritime uddannelsers sammensætning, så vi sikrer, at uddannelserne fortsat er attraktive, når antallet af uddannelsestilbud stiger.

Ønskes: Maritim uddannelsespakke
Danske Rederier har foreslået en maritim uddannelsespakke, der samlet set skal styrke de maritime uddannelser og øge antallet af studerende. Det skal bl.a. være nemmere at søge ind på en maritim uddannelse ved at gøre optaget på skolerne frit. Samtidig skal der gives en større fleksibilitet, når praktikken til søs skal afvikles.

Anne Windfeldt Trolle foreslår, at de maritime uddannelser gives et fremtidstjek, som anbefalet af regeringens maritime vækstteam. Her kan de forskellige forslag fra erhvervet komme i spil:

- Konkret foreslår vi at fjerne nogle af de hindringer, der er i dag, hvor man skal have en praktikaftale med et rederi, før man søger optagelse på uddannelsen. Det kan gøres mere fleksibelt med frit optag og en garanteret praktikplads fra rederiernes side. Det vil dog kræve, at de studerende får SU under deres praktik, siger hun.

 Dette fremtidstjek skal skydes i gang med en analyse af de enkelte uddannelsers indhold.

Kilde: Danske Rederiet

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219