23948sdkhjf

Dong i amerikansk partnerskab om havvind

Dong Energy Wind Power U.S. og Eversource indgår partnerskab for at gøre storskala-havvind til en realitet i USA
Dong Energy har indgået partnerskab med New Englands største energiselskab Eversource Energy, som har købt 50 procent af Bay State Wind med henblik på at udvikle projektet i fællesskab.

Den foreslåede havmøllepark vil blive placeret ca. 28-46 kilometer syd for Martha's Vineyard i et område, der potentielt kan udvikles til en samlet kapacitet på mindst 2 gigawatt, hvilket vil kunne dække en million husstandes elforbrug i Massachusetts.

- Havvind har et stort potentiale i USA, og jeg glæder mig over, at vi har indgået et strategisk partnerskab med Eversource om at udvikle vores første projekt i New England, siger Samuel Leupold, der er Executive Vice President og CEO for Dong Energy Wind Power.

Første strøm i 2020erne
Sammen vil de to selskaber søge at udvikle, opføre og drive storskala-havmølleprojektet i et 50/50-partnerskab. Dong Energy vil i kraft af sin markedsledende ekspertise inden for havvind være ansvarlig for at udvikle og opføre projektets offshore produktions- og transmissionsaktiver. Eversource vil udnytte sin store transmissionsekspertise i New England til at udvikle og opføre transmissionssystemet på land.

- New Englands havdybder og vindhastigheder ligner dem i Europa, hvilket giver gode betingelser for havvind, fortæller Thomas Brostrøm, der er direktør for Dong Energy Wind Power U.S.

I april 2015 sikrede Dong Energy sig rettighederne til et udviklingsprojekt i et 776 km2 stort havområde ca. 28 kilometer ud for Martha's Vineyard, som den amerikanske myndighed Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) udbød ved en auktion. I august 2016 vedtog Massachusetts en omfattende energilov, som for første gang nogensinde forpligter statslige forsyningsselskaber til at købe 1.600 MW havvind inden udgangen af 2027. Den første statslige indkøbsrunde, der begynder i juni 2017, repræsenterer en milepæl for havvindindustrien i USA.

Dong Energy og Eversource ønsker at spille en central rolle ved at udnytte de to selskabers ekspertise og erfaring til at hjælpe delstaten med at nå sit mål. Selskaberne forventer at kunne levere den første strøm i begyndelsen af 2020'erne.

Kilde: Dong Energy
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093