23948sdkhjf

Færgetrafik med sommerrekorder

Rederiet Færgen slog rekorder på tre af syv ruter hen over sommeren.
Højsæsonens færgetrafik i det danske ørige bød på flere rekorder. Det viser en gennemgang af rederiet Færgens trafiktal for sommeren 2016, skriver rederiet i en pressemeddelelse.

Trafiktallene viser, at der er vækst på alle rederiets syv ruter til de danske øer. Både hvad angår antallet af passagerer og antallet af fragtede personbiler.

På tre af ruterne er der endda tale om en rekordsommer med juli som den største rejsemåned nogensinde målt på branchens primære trafikparameter i form af antallet af fragtede personbiler.

Det drejer sig om ruterne mellem Ystad og Bornholm, Kalundborg og Samsø samt Bøjden og Fynshav. På ruten mellem Spodsbjerg og Tårs er der endvidere tale om de højeste trafiktal registreret siden etableringen af Storebæltsforbindelsen i 1998.

På de øvrige ruter mellem henholdsvis Køge og Bornholm, tyske Sassnitz og Bornholm samt Esbjerg og Fanø træder sommeren 2016 ikke ind i rekordbøgerne, men ikke desto mindre viser trafiktallene også her vækst, både hvad angår antallet af passagerer og antallet af fragtede personbiler i juli.

I alt fragtede rederiet Færgen i juli 2016 751.978 passager til og fra øerne, hvilket er en stigning på 4,3 procent sammenlignet med juli 2015. Ligeledes fragtede Færgen i juli 2016 179.405 personbiler, hvilket er en stigning på 5,2 procent i forhold til juli 2015.

Samlet set steg antallet af fragtede personbiler til alle øerne i højsæsonen med 3 procent sammenlignet med sidste års tilsvarende periode i form af juni, juli og august.

Kilde: Færgen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115