23948sdkhjf

Stiftelse: Politirapport om Scandinavian Star er dokumentfalsk

Norsk politi har bevidst udeladt beviser, der ikke støtter egen teori, mener støtteforening.
Den rapport, som norsk politi afleverede efter to års efterforskning af skibsbranden på 'Scandinavian Star' i sidste uge, er dokumentfalsk.

Så klar var udmeldingen fra Stiftelsen Etterforskningen av mordbrannen Scandinavian Star, der tirsdag eftermiddag holdt pressemøde i Oslo.

På pressemødet gennemgik stiftelsen sine teorier og dokumenter, der ifølge foreningen peger på, branden blev påsat af et eller flere besætningsmedlemmer på skibet.

"Vores opfattelse er, at beviserne står i kø, og at politiets tekniske rapporter ikke holder fagligt vand," sagde en talsmand som indledning til mødet.

Valgte beviser på baggrund af teorien
Stiftelsen gennemgik i alt ni punkter, som politiet ifølge stiftelsen ikke havde forholdt sig til i efterforskningen af sagen.

Derudover forklarede foreningens næstformand, Terje Bergsvåg, at norsk politi tilsyneladende bevidst havde udeladt centrale beviser i den rapport, der blev fremlagt i sidste uge.

"De har med vilje udeladt beviser, der ikke stemmer overens med deres egen teori, og det er både betænkeligt og strengt ulovligt," sagde han på mødet.

På tilsvarende vis forklarede et andet af foreningens medlemmer, Gisle Weddegjerde, at flere centrale vidner enten ikke var blevet afhørt, eller at centrale dele af deres vidneudsagn var censureret i politiets rapport.

"Det her er strafbart dokumentfalsk," sagde han på mødet.

Ingen kommentarer fra politiet
Oslo Politi ønsker ikke at kommentere stiftelsens påstande, men forholder sig til den klage, som foreningen indgav i sidste uge.

"Oslo politidistrikt er bekendt med, at der vil blive klaget over vores beslutning om at henlægge sagen. Vi vil i forbindelse med behandlingen af klagen samlet tage stilling til eventuelle nye og relevante informationer," siger politimester Hans Sverre Sjøvold i en skriftlige kommentar til Ritzau.

Kilde: Ritzau
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11