23948sdkhjf

Klokken 12.00 tændtes de første 'juletræer' på danske broer

Sejler du under Storebæltsbroen i eftermiddag, når det bliver mørkt, kan du se tændte juletræer i broens pyloner.

Som et årligt varsel om julens komme bliver træerne tændt den sidste fredag før 1. søndag i advent, og det er i dag. Og de bliver siddende resten af december.

Faktisk bliver lysene tændt allerede kl.12.00 for at sikre, at de virker, oplyser Sund & Bælts kommunikationschef Lene Thomsen til Søfart.

Selve arbejdet med at få monteret juletræerne i de 254 meter høje pyloner sker i midten eller slutningen af november.

Juletræerne er lavet ud af to meter høje aluminiumsrør, som bliver sat sammen og skaber et seks meter højt stativ, som lyskæderne monteres på, skriver Fyens Stifstidende i et portræt af en af de mænd, der hvert år sætter 'juletræerne' op. Selve monteringen sker på toppen.

- Vi trækker det hele op igennem en lille luge, og så samler vi det på toppen. Masten bliver monteret på et lille vippebeslag og sikret med stålwire. Derefter kommer lyskæderne på, og kraftige LED-spots udgør stjernen. Inden vi lander på toppen, har vi selvfølgelig gået alle pærerne igennem, så vi ikke skal stå deroppe og rode med dem, fortæller René Bøge Jensen til avisen.

- Når man kommer derop, er der ret meget plads. Vi står på en platform, som er 5-6 meter bred og 20 meter lang. Man føler ikke, at man kan falde ud over kanten, siger René Bøge Jensen, der har været med til at få juletræerne på plads i otte år.

Hvis du ikke lige er ude at sejle på Storebælt eller krydser broen i bil, kan du se webcams fra broen, og ifølge Storebæltsbroens kommunikationschef skulle man senere i dag kunne se lysene fra kameraet, der er placeret på Sprogø.

Jul på broerne

A/S Storebælt sætter juletræer op i Storebæltsbroen og tænder dem i dag. 

Vejdirektoratet sørger for, at der bliver opsat et juletræ på den nye Lillebæltsbro, Langelandsbroen og Svendborgsundbroen op mod jul.

Juletræet er ikke et ægte juletræ, men et metalstativ med lys på.

Kilde: Fyens Stiftstidende og A/S Storebælt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094