23948sdkhjf

Lederne Søfart får ny bestyrelsesformand

Lederne Søfarts bestyrelse har valgt Niels Bergkvist Hansen som ny bestyrelsesformand

Niels Bergkvist Hansen bliver Lederne Søfarts nye bestyrelsesformand. For første gang i foreningens historie foregik valget på et onlinemøde, skriver Lederne Søfart i en pressemeddelse.

Niels Bergkvist Hansen er skibsfører hos Torm og er uddannet fra Marstal Navigationsskole i juni 1990.

Ifølge Lederne Søfart glæder den nye mand ved roret sig til at arbejde "oven på sammenlægningen med Lederne".

- Jeg kommer ind som formand i en situation, hvor tingene er på plads efter en meget stor omvæltning. Jeg er også klar over, det har været et langt, sejt træk, og at sekretariatet har knoklet med at færdiggøre de store organisationsændringer. Sekretariatet er stort set fuldtalligt og medlemsservice er på plads, så nu glæder jeg mig til at være med til at fastlægge kursen for foreningen,” siger Niels Bergkvist Hansen i pressemeddelelsen.

Samarbejde er vigtigt

Kursen er stadig mod et godt samarbejde med arbejdsgiverne, at få "gode tilbud" til medlemmerne og at sørge for at få større indflydelse i den maritime verden, fremgår det af meddelelsen.

- Vi skal i højere grad vise vores medlemmer, hvad de får via forening og samarbejdspartnere, herunder forsikring, indkøbsforening og fagligt, maritimt fællesskab, siger Niels Bergkvist Hansen.

Niels Bergkvist Hansen kom allerede ind i billedet for tre år siden.
- Der var ganske få, der meldte sig til bestyrelsesarbejdet i en årrække – det er der for øvrigt stadigvæk. Derfor må jeg gøre min del efter at have været menigt medlem i 25 år. Jeg blev valgt ind i 2017 og er på valg igen i 2021 – hvor jeg naturligvis stiller op en gang til,” siger Niels Bergkvist Hansen.

Han påpeger, at som nyvalgt formand for den organisation, der organiserer det største antal søfarende på DIS, "giver det god mening med et godt samarbejde med de andre organisationer og brancheorganisationer.”

Blå bog
Niels Bergkvist Hansen er 52, gift samt har to børn. Han er født i Danmark og boede i Aasiaat i Vest-Grønland fra 1978 til 1984.

Efterfølgende tog han på udveksling i byen Alliston, Ontario, i Canada.

I august 1985 begyndte han på Frederikshavns Søfartsskole. Efter en færdiggjort grunduddannelse blev han i 1986 elev på skoleskibet ’Danmark’, hvor han var to togter i træk og kom hjem i december 1986.

Under sit første togt blev Niels Bergkvist Hansen ansat som aspirant i A. P. Møller og var i 1987 ude med med de blå skibe og samlede sejltid nok til at kunne begynde på navigationsskole.

Niels Bergkvist fik i 1990 afgangseksamen fra Marstal Navigationsskole som skibsfører. Han er uddannet Løjtnant af Reserven og aftjente sin værnepligt ved Kattegats Marine Distrikt i Frederikshavn.

Efterfølgende kom han tilbage til A. P. Møller og gik har været hele vejen gennem systemet; Fra at være 2. styrmand til udnævnelse som Kaptajn i 2005.

Niels Bergkvist Hansen forlod APM i 2007 og blev overstyrmand hos Torm i januar 2008. Efterfølgende blev han udnævnt til kaptajn igen og har været i Torm siden da.
Kilde: Lederne Søfart

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094