23948sdkhjf

Maersk Drilling ramt af opsagte kontrakter

To kontrakter på Maersk Drillings borerigge er blevet opsagt før tid.

Det oplyser selskabet, som nu bærer det formelle navn The Drilling Company of 1972, i en pressemeddelelse.

Den ene opsigelse kommer fra Shells datterselskab BG International og gælder semi-sub'en 'Maersk Developer', som oprindeligt skulle have opereret på kontrakten indtil udgangen af august i år. Kontrakten er opsagt med øjeblikkeligt varsel. 

Den anden opsigelse gælder jack up-riggen 'Maersk Reacher', som skulle have fungeret som beboelsesenhed for norske Aker BP på Valhal-feltet indtil engang i oktober i år. Kontrakten er nu opsagt ved udgangen af april. 

Det gælder for begge kontrakter, at Maersk Drilling modtager en kompensation for de tidlige opsigelser. Derfor forventes den finansielle påvirkning fra opsigelserne ifølge pressemeddelelsen at være "begrænsede".

Som Søfart tidligere har skrevet, er olieproducenterne i øjeblikket ramt fra to fronter. De globale konsekvenser af corona-pandemien har sendt efterspørgslen efter olieprodukter i bund, og på samme tid er der udbrudt priskrig mellem de store olieproducerende nationer. 

Opec nåede i sidste uge til enighed om at reducere den globale olieproduktion med 10 pct. Det har dog ikke haft nogen nævneværdig effekt på oliepriserne, eftersom den globale efterspørgsel er faldet langt mere end 10 pct., og olielagre verden over er ved at nå bristepunktet. 

Siden den 2. januar i år er aktiekursen i Maersk Drilling faldet med 65,82 pct. til 142 kroner. 

Læs også: Nu bliver produkttankskibe brugt som flydende lagre i Nordeuropa

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19