23948sdkhjf

Bilskibs-rederi tager dramatiske konsekvenser af corona-krise

Fire bilskibe bliver hugget op før tid, op til ti andre bilskibe bliver lagt op, og aktionærerne må undvære udbetalingen af udbytte for 2019. 

Sådan er en række tiltag, som det norske bilrederi Wallenius Wilhelmsen med omtrent 50 ro/ro-skibe i flåden, har taget som en konsekvens af corona-krisen. 

I en børsmeddelelse skriver rederiet, at corona-krisens konsekvenser for verdensøkonomien og de globale forsyningskæder er "uforudsigelige", men at det efterhånden står klart, at konsekvenserne bliver langsigtede.

På nuværende tidspunkt vurderer rederiet, at der er en overkapacitet i rederiets egen flåde på 10-15 skibe. De fire bilskibe, som nu bliver hugget op, er alle mindst 24 år gamle. 

- I et marked, der allerede har nogen overkapacitet, forventer vi ikke, at der bliver brug for disse fartøjer i nær fremtid, fremgår det. 

Wallenius Wilhelmsen forventer, at der følger en nedskrivning på 40 mio. dollar (280 mio. kroner) med den fremskudte ophugning, som til gengæld vil spare rederiet for driftomkostninger.

Forventningen om langsigtede konsekvenser bliver understreget af, at de 10 skibe, der nu bliver taget ud af drift, kommer i koldt oplag. På den måde kommer driftomkostninger ned på et minimum, imens det bliver dyrere og mere møjsommetligt at tage skibene i brug igen.

Foruden ophugning og oplag er fire af de 11 indchartrede skibe, der ved årets indgang kunne leveres tilbage til deres ejere, allerede blevet afleveret, imens yderliere tre vil blive det inden udgangen af juni. 

Læs også: Værft-industri i opråb til stat og kommuner: Send jeres skibe i dok NU

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079