23948sdkhjf

Danpilot sikrer struktur med ny station i Spodsbjerg

Stationen i Nyborg er sat til salg som en del af forberedelserne til nyt, frit lodsmarked

DanPilot har forberedt sig på den nye markedsstatus i lang tid, faktisk helt fra dengang man ændrede lovgivningen, der skulle føre til et frit lodsmarked.

Blandt andet har DanPilot indkøbt 17 nye lodsbåde: To på 20 meter og 15 15-metersbåde. De sidste to både leveres inden udgangen af marts.

- De nye både kan sikre vores drift og også sikre en mere effektiv drift, så vi kan holde priserne nede, siger DanPilots adm. direktør Erik Nielsen. Så DanPilot er også rustet til, at rederierne forventer lavere priser i takt med et frit marked? - Fri konkurrence betyder priser, der er sat af markedskræfterne, og ja, vi er klar på at konkurrere på fornuftige priser, siger Erik Nielsen.

Afhænder station
Derudover har DanPilot rustet sig til markedet med en beslutning om at afhænde en station i Nyborg og i stedet - igen - oprette en station i Spodsbjerg på Langeland. - Mange af vores lodser står alligevel af i Spodsbjerg, så nu slipper de for at køre helt til Nyborg for at hvile sig. Det giver større fleksibilitet.

DanPilot kigger desuden overordnet på stationsstrukturen.
- Der er "fedt i kanterne", som vi med fordel kan smelte væk for at effektivisere vores interne arbejdsgange. Vi vil nedbryde silotankegangen og arbejde langt mere på tværs af landet, end hidtil. Der er få store håndtag at dreje på, men en lang række små, der engagerer vores medarbejdere, der som de daglige driftsfolk ved langt mere om virkeligheden og nemt kan byde ind med metoder, der kan gøre livet lettere for os og kunderne.

Det lyder i det hele taget som en sund øvelse?

- Dét er det! Det er en god gennemgang af hele virksomheden, der blandt andet har resulteret i, at vi har separeret hele vores kommercielle afdeling og dedikeret tre medarbejdere i et team med tæt kundekontakt, siger Erik Nielsen.

Danpilot: Ingen opkøb i nær fremtid

DanPilot overtog pr. 2. januar 2020 resten af lodsvirksomheden Belt Pilot, som DanPilot i forvejen ejede 51 procent af. Det sker som en forlængelse af den frie konkurrence på markedet for gennemsejlingslodsning, og de to selskaber er nu slået sammen.  

Men DanPilot har ikke planer om nye opkøb i nær fremtid, siger adm. direktør Erik Nielsen.  

- Forretningsmæssigt gav det mening med opkøb af Belt Pilot, men der er ikke planer om andre konkrete opkøb lige nu. Det er dog ikke det samme som at sige, det aldrig kommer til at ske, siger Erik Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109