23948sdkhjf

Gamle Svitzer-både giver ly til brand-ramte i Australien

To både fra Svitzer Australia er indsat som midlertidig base, imens branden raser på land

Imens de voldsomme skovbrande i Australien raserede den lille kystby Eden i delstaten New South Wales, har de to Svitzer-både 'Cooma' og 'Wistari' givet ly til mere end 80 indbyggere i aldre, der spænder fra seks måneder til 92 år, foruden 12 hunde. 

Det skriver Svitzer Australia i en pressemeddelelse

Sammen med lodsbåden 'Mersey' har 'Wistari' i forvejen hjemme i Svitzers base i Port of Eden. 33 meter lange 'Wistari' er bygget i 1982, imens 34 meter lange 'Cooma' er fra 1983.

De to skibe, der nu bliver brugt som tilflugtssted for borgere i området, er blevet forsynet med proviant nok til en måned, og besætningen har blandt andet forsøgt at holde de nye passagerers humør højt i kraft af tegnekonkurrencer og kortspil, fremgår det. 

Svitzer har desuden bidraget til bekæmpelsen af de voldsomme brande ved at fragte brandfolk over Twofold Bay, og 'Mersey' har haft travlt med udrykninger. Dertil kommer, at 20.000 liter diesel fra Svitzer står til rådighed, hvis der skulle blive brug for brændstof i forbindelse med brandslukning. 

I delstaten Victoria har Svitzer doneret sin assistance til australske flådefartøjer, der har fragtet evakuerede ud af Mallacoota.

Læs også: Mærsk henter Svitzer-direktør ind i direktionen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093