23948sdkhjf

Nyt maritimt netværk for kvinder tildelt fondsmidler

Den Maritime Fond har netop uddelt syv mio. kroner til syv forskellige projekter, og denne gang er midlerne blandt andet gået til opstarten af et nyt erhvervsnetværk for kvinder i shipping. 

Netværket hedder WIS-Denmark (women in shipping) og skal skabe en forening, hvor kvinder i den danske maritime sektor på tværs af alder, anciennitet og segment kan mødes og debattere relevante emner.

Foreningen har til formål at samle kvinder i branchen, give inspiration, agere rollemodeller og belyse de tiltag, der kan gøre branchen mere attraktiv for kvinder.

Den Maritime Fond oplyser, at alle de tildelte formål i denne ombæring kan sættes i relation til et eller flere af FN's 17 verdensmål. 

- Derfor er vi denne gang også glade for at kunne give en håndsrækning til et initiativ, der ultimativt kan sætte et nødvendigt projektørlys på det faktum, at den danske maritime sektor uændret er i ubalance omkring kønsdiversitet, skriver fonden og tilføjer:

- Fonden håber med bevillingen til WIS, at dette initiativ, som et af mange, for alvor bidrager til en rekrutterings-pipeline af talentfulde kvinder på alle niveauer i den maritime sektor.

Foruden WIS-Denmark har følgende projekter fået støtte:

  • Dana Dynamics er bevilget lån til finansiering af udvikling af et dansk autonomt navigationssystem til brug i rederier. Udviklingen baseres på den autonomi, som med finansiering fra Den Danske Maritime Fond allerede er udviklet i forbindelse med virksomhedens søopmålingsdrone. Arbejdet foregår i samarbejde med en række virksomheder og vidensinstitutioner.
  • Sub Blue Robotics er bevilget lån til finansiering af videreudvikling af allerede produceret prototype undervandsrobot til rensning af skibsskruer. Prototypen er udviklet med støtte fra Den Danske Maritime Fond.
  • Coach Solutions har fået støtte til udvikling af et ”softwarebibliotek” bestående af relevant information fra elektroniske søkort i vektorformat. Disse data skal muliggøre automatisk, algoritmebaseret ruteoptimering også på den kystnære del af et skibs påtænkte rute og dermed forbedre forskellige danske ruteoptimerings- virksomheders eksisterende systemer.
  • DTU Fotonik har fået støtte til udvikling af et system til ikke-destruktiv inspektion af skibsmalinger, med henblik på at måle tykkelser og identificere strukturer og defekter og defekter under malingen. Herved kan skader under malingen opdages på et tidligt stadie, uden at malingen beskadiges.
  • Reflow Maritime har fået støtte til at udvikle en beregningsmodel for vurdering af maritime komponenters CO2 aftryk, der indgår i et cirkulært flow. Projektet sker i samarbejde med en række danske maritime producenter og universiteter.
  • Danske Maritime har fået støtte til at få foretaget en analyse af den maritime forskning ved de danske universiteter med særlig vægt på anvendt forskning samt en sammenligning heraf med en række europæiske lande. Undersøgelsens formål er at fastlægge, hvor meget anvendt maritim forskning, der foregår i Danmark, og hvorvidt det er nyttigt for sektorens virksomheder.

Læs også: Det Blå Danmark sætter fokus på "Girl Power"

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141