23948sdkhjf

Martec får grønt lys til ny skibsføreruddannelse

Uddannelses- og forskningsministeren har godkendt ny professionsbachelor i maritim transport og skibsledelse hos det nordjyske uddannelsescenter
Fremover bliver det muligt at uddanne sig til professionsbachelor i skibsledelse hos Martec i Frederikshavn. Det maritime uddannelsescenter i Nordjylland har nemlig fået grønt lys fra uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen til at udbyde en professionsbacheloruddannelse i maritim transport og skibsledelse.

Baggrunden for Martecs ansøgning om retten til at udbyde uddannelsen var dels at imødekomme efterspørgslen efter flere veluddannede og kompetente medarbejdere til Det Blå Danmark, både til lands og til vands. Dels et ønske om at skabe større sammenhængskraft imellem de uddannelser, der allerede udbydes i Nordjylland og på Martec, skriver Martec i en pressemeddelelse.

- En række rederier, har støttet op omkring Martecs ansøgning, og vi forventer snarest at invitere disse rederier til en snak om konkret indhold, praktikpladser mv., så vi kan få planlagt og udbudt en uddannelse, der er helt ”up to date” og relevant i forhold til det erhverv, som skal ansætte de kommende dimittender fra Martec, udtaler Brian Thomsen, vicedirektør hos Martec.

Gymnasial baggrund

Målgruppen for ansøgere til uddannelsen er studerende med en gymnasial baggrund (STX, Maritim Student/HF-Søfart mv.).

- Det er fantastisk, at Martec nu kan tilbyde denne form for videregående uddannelse til unge mennesker i Nordjylland. Hidtil har uddannelsen kun været udbudt på Sydfyn, så fremover behøver de unge ikke at rejse til den anden ende af landet for at gennemføre en skibsføreruddannelse på professionsbachelorniveau, skriver Martec.

Aalborg Universitet har bakket op omkring, at der oprettes en ny skibsføreruddannelse i Nordjylland. Universitetet har i samme forbindelse peget på forskellige relevante videreuddannelsesmuligheder som overbygning på skibsføreruddannelsen.

Eksempelvis vil man med en professionsbachelor i skibsledelse kunne læse videre til Master in Management of Technology, Master of Business Administration og HD 2. del. eller tage en Master i shipping og logistik på CBS.

Martec udbyder allerede en skibsføreruddannelse, som er en erhvervsakademiuddannelse. Den ikke-akademiske skibsføreruddannelse åbner dog ikke direkte op for muligheder for kompetencegivende videreuddannelsesmuligheder i modsætning til professionsbacheloruddannelsen, oplyser Brian Thomsen.

Martec forventer at optage de første studerende på den nye bekendtgørelse pr. august 2020.

FAKTA: MARTEC

Martec er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser.

Institutionen udbyder skibsassistent, HF-søfart, skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst eller fiskerskipper, styrmand og skibsføreruddannelserne.

Martec administrerer også 'Skoleskibet Danmark' og driver en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet.

Martec og Skagen Skipperskole blev den 1. juli 2017 sammenlagt med henblik på at styrke udbuddet af de maritime uddannelser i den nordjyske region og kan nu tilbyde alle de maritime uddannelsesretninger.

Også den maritime studentereksamen (HF-Søfart), som tilbydes sammen med Frederikshavns Gymnasium, er styrket, og eleverne tilbydes nu indkvartering på Martecs skolehjem.

Artiklen er en del af temaet Blue Future.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109