23948sdkhjf

Er du kommet til skade på søen? Her er socialrådgiveren, der skal hjælpe dig

UFDS har hyret en socialrådgiver til at hjælpe søfolk med at komme tilbage til arbejdsmarkedet efter en arbejdsulykke
Socialrådgiveren Luise Hougaard er blevet ansat af Ulykkesforsikringsforbundet for dansk Søfart, (UFDS).

Det oplyser UFDS til Søfart

Når søfolk kommer til skade, mens de er på arbejde, kan det gå virkelig galt.

Resultatet kan være klemmeskader, alvorlige skader på arme eller ben eller psykiske mén efter voldsomme oplevelser.

Ofte følger en langvarig sygemelding, og måske er det svært overhovedet at vende tilbage til en arbejdstilværelse til søs. Ulykkesforsikringsforbundet for dansk Søfart (UFDS) har nu ansat en socialrådgiver til at hjælpe skadelidte søfolk, der har været udsat for en arbejdsskade.

- Jeg har gjort mit arbejde godt, når personen får rorpinden tilbage i sit eget liv og kommer tilbage på arbejdsmarkedet i bedst mulige form. Det kan være i samme job på havet, men det kan også være noget helt andet, måske et fleksjob, siger Luise Hougaard i en pressemeddelelse.

Job i land
Det er langtfra sikkert, at søfolk kan vende tilbage til et job om bord på et skib, hvis de har været udsat for en alvorlig ulykke. Men så er der andre muligheder.

- Der er ikke så mange deltidsjobs eller fleksjob til søs, og det er svært, hvis du ikke er helt fysisk fit. Så hvis du er kommet alvorligt til skade, kan omskoling til en anden branche være en løsning. Eller man kan måske få et fleksjob på rederiets kontor eller i en færgeterminal. Mit job er at hjælpe de tilskadekomne søfolk med at få øje på mulighederne midt i en svær situation, siger Luise Hougaard.

Fik virksomhedspraktik
Socialrådgiveren har blandt andet haft en sag med en sømand, der overværede en alvorlig ulykke på et skib og efterfølgende blev sygemeldt. Han blev ramt af PTSD og har modtaget psykologhjælp. Han kommer sandsynligvis ikke ud at sejle foreløbig, og derfor er han ved at overveje omskoling og andre jobmuligheder. I den forbindelse forsøgte han at få en praktik i stand i en virksomhed, han havde fundet, men jobcentret ville ikke give ham lov.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109