23948sdkhjf

Med Søren Toft mister Mærsk den anden vigtige chef siden august

Efter at Mærsks hidtidige driftdirektør Søren Toft i mandags sagde et overraskende farvel til rederiet, har Mærsk mistet to vigtige direktører på tre måneder. 

Det skriver Børsen. 

Så sent som i august fyrede rederiet Anders Boesnæs, der havde været netværkschef i Maersk Line igennem adskillige år. Opsigelsen blev ikke meldt ud til offentligheden, men skete ifølge Børsen som et resultat af, at Anders Boesnæs var uenig med netop Søren Toft om "ledelsesstilen og strategiske prioriteringer". 

Imens Anders Boesnæs er blevet afløst af Lars Mikael Jensen, der har været i Mærsk siden 1984, er der endnu ikke fundet nogen afløser for Søren Toft. Flere analytikere peger over for Børsen på, at Tofts afløser vil blive fundet internt. 

Det har siden i mandags været fremhævet af flere medier, herblandt Søfart, at Søren Toft lignede en oplagt efterfølger til den ti år ældre CEO Søren Skou, og at rederiet dermed har mistet sin kronprins. Lars Jensen fra Seaintelligence Consulting opfordrer dog til at slå koldt vand i blodet. 

- Mærsk har altid haft en stærk pipeline af dygtige folk med lederpotentiale. Der har altid været spekulationer om, hvem der var kronprinsen, og der er ingen tvivl om, at Søren Toft er virkelig dygtig. Men der er mange dygtige folk i Mærsk, og man kan ikke udlægge teksten sådan, at der kun har været én kronprins, siger Lars Jensen til Børsen.

Læs mere: Medie: Mærsk-boss har landet et nyt topjob

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.476