23948sdkhjf

Ankenævn kræver flere befarne på 'Hammershus'

Efter en anke fra CO-Søfart og 3F Sømændene kommer der nu en ekstra befaren skibsassistent på broen på 'Hammershus'

Efter en klage til Ankenævnet for Søfartsforhold har 3F Sømændene og CO-Søfart nu fået medhold i, at den oprindelige besætningsfastsættelse på 'Hammershus' var utilstrækkeligt. 

Det skriver CO-Søfart

Det var Søfartsstyrelsen, der på baggrund af oplysninger fra Molslinjen fastsatte kravet til besætningen, som lød på to befarne skibsassistenter og en ubefaren. Nu har Molslinjen indvilget i at føje en ekstra befaren til besætningen. 

Anken fra CO-Søfart og Metal Maritime blev indgivet 4. september sidste år, få dage efter at Molslinjen overtog færgebetjeningen af Bornholm. En anke med samme ordlyd blev indgivet af 3F Sømændene på samme tid.

Efter ankens indgivelse indsamlede CO-Søfart og Metal Maritime yderligere materiale, der underbyggede anken og konklusionen om, at 'Hammershus' med den oprindelige besætningsfastsættelse var underbemandet.

Automatfortøjning virker ikke

Rederiets oprindelige argumentation for kun at have to befarne skibsassistenter og en ubefaren var blandt andet, at der i Køge og Rønne er automatfortøjning, at den daglige arbejdstid var planlagt til 12 timer i døgnet for skibsassistenter, og at maskinpersonalet brandrunderede om natten.

Da skibet var kommet i drift, stod det ifølge CO-Søfart klart, at automatfortøjningen ikke bliver brugt eller ikke virker, at brandrunderingerne udelukkende udføres af skibsassistenterne døgnet rundt, og at hviletiderne blev overskredet på grund af forsinkelser. 

CO-Søfart beskriver den 14 måneder lange sagsbehandlingstid i ankenævnet som "umådeligt lang". 

- Det, der oprindeligt var en anke over en forhåndsfastsættelse af bemandingen, afsluttede med en kendelse, der vedrører et skib, der nu har sejlet i godt et år, skriver forbundet og tilføjer, at Molslinjen øgede bemandingen, før kendelsen blev afsagt i sidste uge. 

Læs også: GALLERI: Verdenspremiere på ’Hammershus’

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109