23948sdkhjf

Kreditorer forlanger 100 millioner af Blue Star Line

Efter at samtlige kreditorer til det konkursramte Faaborg-rederi Blue Star Line nu har haft mulighed for at rejse deres krav, er regningen gjort op. Den beløber sig til 100 mio. kroner, og i det sidste årsregnskab var egenkapitalen opgjort til 20 mio. kroner. 

Det skriver Fyens Stiftstidende

Det er nu mere end tre måneder siden, at rederiet gik konkurs. Siden da er det lykkedes at sælge to ud af de syv skibe i flåden. 

-Det, der har slået selskabet ihjel, var jo, at markedet var dårligt, og det ændrer sig jo ikke i forbindelse med en konkurs. Så de skibe, der var svære at få i arbejde for Blue Star Line, er også svære at sælge for konkursboet. Men de er ikke usælgelige, og vi har interesserede købere til alle skibene. Der foregår forhandlinger med potentielle købere, så det er ikke en ren ørkenvandring, siger advokat Harald Søndergaard, der arbejder for konkursboets kurator, til Fyens.

Af det samlede krav på 100 mio. kroner udgør skibene en væsentlig del. Dem har Spar Nord pant i, så skibene kommer næppe til at give penge i hånden til de andre kreditorer. Der er dog andre ubehæftede midler i boet, så over for Fyens udelukker Harald Søndergaard ikke, at der kan blive penge til andre kreditorer end Spar Nord. 

Som Søfart tidligere har skrevet, gik Blue Star Line konkurs efter 16 år. I de første 14 år voksede offshore-rederiet sig stadigt større, imens de seneste to år bød på mere modgang, end rederiet kunne klare. 

Læs mere: Maskinmester med sans for oliekatastrofer og andre nicher

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094