23948sdkhjf

Pirater kidnapper ni fra norsk bulk-skib

Ni besætningsmedlemmer er blevet kidnappet, efter at pirater har angrebet norske 'Bonita' ud for Benin

Bulk-skibet 'Bonita' tilhørende det norske rederi J.J. Ugland er blevet angrebet ud for Benins kyst i det vestlige Afrika.

Ni besætningsmedlemmer er blevet kidnappet. De er alle filippinere, oplyser kommunikationsdirektør i Norsk Rederiforbund Christine Korme til Dagens Næringsliv.

Ifølge rederiet gik pirater ombord på skibet tidligt lørdag morgen, mens det lå for anker ud for kystbyen Cotonou. Skibet, der hedder 'Bonita', er 189 meter langt.

J.J. Uglands eget kriseberedskab håndterer situationen og er i kontakt med de relevante myndigheder.

Ifølge Dagens Næringsliv har skibet været i området siden 28. oktober. Den øvrige besætning er blevet afhørt af politiet, som er i gang med efterforskningen af hændelsen.

- Havnemyndighederne i Cotonou beklager at måtte meddele, at der er sket en pirathandling om morgenen lørdag 2. november, hedder det i en udtalelse fra myndighederne i Benin ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge havnemyndighederne blev skibet angrebet 15 kilometer uden for indsejlingen til havneområdet. De bortførte personer er kaptajnen og otte fra besætningen. Den øvrige besætning meldes uskadt.

Familierne til besætningen er informeret om situationen og vil løbende blive opdateret, skriver rederiet på sin hjemmeside. Af hensyn til besætningsmedlemmerne kommer J.J. Ugland ikke med yderligere kommentarer foreløbig.

J.J. Ugland har hovedkontor i havnebyen Grimstad i den sydlige del af Norge.

'Bonita' er bygget i 2010, har en kapacitet på 58.000 t.dv. og er 190 meter langt. Det er indflaget i Norge. 

Læs også: Forsvarsminister: Piratstrategi skal ændres efter behov

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11