23948sdkhjf

Fra Gabet mod genforening i Middelhavet

DFDS holder snart byttedag med Moby Line, der samler på gamle færger fra det danske rederi

Et af specialerne fra Søfarts faste skibsfotograf Peter Therkildsen er unikke billeder fra Gabet, hvor Odense Fjord munder ud i Kattegat. Hans billeder herfra er unikke, fordi de ofte viser skibe, der normalt ikke hører hjemme i Kattegat eller i de indre danske farvande, for den sags skyld.

Her er det DFDS’ færge ’King Seaways’, der er fanget i februar 2011, hvor den som langt de fleste af de fremmede skibe ved Gabet, er i området i forbindelse med et værftsbesøg hos Fayard i Munkebo.

’King Seaways’ er her for udgående med spritnyt navn, da færgen ankom til den planlagte dokning og overhaling under navnet ’King of Scandinavia’.

Det er dog langt fra sikkert, at ’King Seaways’, der sejler på DFDS-ruten Newcastle-Ijmuiden sammen med søsteren ’Princess Seaways’, vender tilbage gennem Gabet til Fayard. Begge færger er nemlig solgt til italienske Moby Line.

Sammenrend i syd

Herfra har DFDS så til gengæld købt de to væsentligt yngre færger ’Moby Wonder’ og ’Moby Aki’. Begge Middelhavs-færger skal gennemgå en række ombygninger inden de indsættes på Nordsøen i starten af det nye år. DFDS har dog endnu ikke løftet sløret for om de to projekter også involverer passage gennem Gabet.

’King Seaways’ er en ud af serie på fire ”jumbofærger”, som den type af færger engang blev kaldt, leveret fra Schichau Seebeckswerft i Bremerhaven gennem den sidste halvdel af 1980’erne; To til TT-Lines rute mellem Trelleborg og Trawemünde – de blev de to nuværende DFDS-færger. Samt to til Olau Lines rute mellem Sherness og Vlissingen.

Både ’King Seaways’ og ’Princess Seaways’ fandt senere vej til DFDS via rederier som Brittany Ferries og forløberen til vores dages Fjord Line.

De to Olau-færger har længe dannet fortrop i Middelhavet – dog ikke hos Moby Line. Men her får ’King Seaways’ og ’Princess Seaways’ så til gengæld selskab af de fire gamle DFDS-kollegaer ’Dana Anglia’, ’Princess of Scandinavia’, ’Prince of Scandinavia’ og ’Queen of Scandinavia’.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094