23948sdkhjf

"Få nu afskaffet den skændige DIS-ordning"

Hvad vil politikerne med søfarten? I anledning af Folketingets åbning har Søfart spurgt søfartsordførerne fra de forskellige partier om deres visioner for Søfart. Læs de andre bud fra folketingspolitikerne her på sitet.

Henning Hyllested, Enhedslisten, er veteran på posten som søfartsordfører. Og den tidligere havnearbejder i Esbjerg har stærke holdninger:

- Mit hovedformål et at få afskaffet den skændige DIS-ordning, som hindrer danske faglige organisationer i at organisere og repræsentere fremmede søfolk på danske skibe i DIS-registret. Det er en skamplet, som er kritiseret i årevis af FN’s ILO. En stor del af argumentationen for DIS falder væk med EU’s seneste krav om, at DIS gælder for søfolk på alle EU-indregistrerede skibe. Grundlæggende er det danske rederierhverv forkælet, som er tilgodeset med DIS og en tonnageskat, der betyder, at de stort set ikke betaler skat.

https://www.soefart.dk/article/view/6806...

- Der er store problemer med kontrol af søfolk om bord på fremmede skibe fra tredjelande, som arbejder uden arbejdstilladelse, som de skal have, når skibet anløber mere end 25 gange. SIRI (Styrelsen for International Rekruttering og Integration) under Beskæftigelsesministeriet har hverken ressourcer eller forstand på det. Jeg foreslår, at det overgår til Søfartsstyrelsen, som alligevel går om bord på skibene.

- Jeg vil også slå et slag for, at lodstjenesten ikke kommer i udbud. Det skal tilbage i statens hænder igen i en styrelse. Med den store trafik i Østersøen, bælterne og Kattegat er det mest betryggende, at lodserne er en statslig tjeneste.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073