23948sdkhjf

Pensionskasser skyder milliarder i ny shipping-fond

Pension Danmark, Danica Pension og Lægernes Pension er gået sammen med Navigare Capital Partners om at etablere et nyt investeringsselskab kaldet Maritime Investment Fund II.

De tre pensionskasser skyder tilsammen 300 mio. dollar, svarende til lige over to mia. kroner, i foretagendet. Det oplyser Pension Danmark i en pressemeddelelse.

Der er tale om den anden i rækken af maritime investeringsselskaber, som de tre pensionskasser går med i sammen med Navigare. Kapitalen skal bruges på at opbygge en diversificeret portefølje af skibe, der udlejes til operatører på kontrakter af varierende længde for at sikre lange stabile cash-flows, fremgår det.

Fonden forvaltes af Navigare Capital Partners, der er en kreds af erfarne shipping-personer med en bred baggrund inden for hele transportværdikæden, herunder investering, finansiering, drift og exits.

Hovedaktionæren er Robert Maersk Uggla, der sidder på 55 pct. af ejerskabet. 

- Vi ser frem til at fortsætte det gode partnerskab mellem Pension Danmark og Navigare Capital Partners om investering i skibe via den nye fond. Investeringerne vil blive varetaget af et team med stærke kompetencer og erfaring, og med de gode erfaringer, vi har fra den første fond, forventer vi også i den nye fond et attraktivt afkast over den forholdsvis lange horisont, vi investerer i inden for shipping, siger Pension Danmarks adm. direktør Torben Möger Pedersen i pressemeddelelsen.

Navigare Capital Partners blev etableret i 2017 med det formål at tilbyde institutionelle investorer mulighed for at investere i attraktive maritime aktiver. Den første fond på 450 mio. dollar er investeret i skibe, der ifølge Navigare er chartret på langtidskontrakter med en samlet værdi tæt på 1 mia. dollar.

Den nye fond er åben for deltagelse af andre investorer.

Som Søfart tidligere har skrevet, har Navigare tonnage inden for både råolie, produkttank, LNG-transport, tørlast og container.

Læs mere: Danmarks hurtigst voksende rederi har appetit på flere skibe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172