23948sdkhjf

Norsk olieselskab bekymrer ikke leverandører i Esbjerg

Det norske olieselskab Noreco er på vej til at overtage Shells andel i Dansk Undergrund Consortium (DUC), og selvom det skaber panderynker i Energistyrelsen, vækker det ingen bekymring hos de mange underleverandører i til olieindustrien i Esbjerg. 

Det skriver Finans

- Det, at der kommer nye og mindre aktører ind, har vi også set i Norge, og det gør egentlig, at vi ser en ny optur i forhold til, at man er mere villig til at udnytte felternes ressourcer fuldt ud, og man går ind med en mere lean organisation, som er tilpasset lige præcis til det marked. Jeg ser det egentlig som lidt forfriskende, at vi får nye øjne på, siger Jesper Høj-Hansen, dansk landedirektør for den norske offshore logistikvirksomhed Norsea Group, til Finans. 

Panderynkerne i Erhvervsstyrelsen skyldes, at styrelsen ser et behov for at holde særligt øje med økonomien i Noreco. I forhold til Shell er Noreco et lille selskab, og ifølge Finans kostede Shells andel af DUC på papiret 13 mia. kroner, imens Noreco på aftaletidspunktet havde en markedsværdi af blot 1,3 mia. kroner. Igennem en række finans- og skattetekniske manøvrer faldt handlen på plads alligevel.  

Selv hvis Noreco skulle komme i økonomisk uføre, kommer det dog næppe til at ramme Esbjerg-virksomhederne direkte, lyder det fra Norsea.

- Noreco er en finansiel partner, ikke en operatør. Dem, vi har kontakt og kontrakt med, er selve operatørselskaberne. Selvfølgelig er vi eksponeret, men vi er ikke direkte i første linje eksponeret for den risiko, siger Jesper Høj-Hansen til Finans. 

Læs også: Norsea skal repræsentere shippinggigant i Esbjerg

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094