23948sdkhjf

Sejlsportens Tour de France kommer til Aarhus

The Ocean Race – tidligere kendt som The Volvo Ocean Race – kommer til Aarhus i 2022. Aarhus er den første by i 2022, The Ocean Race har valgt at offentliggøre, og for byen er det en blåstempling af positionen som en af verdens førende sejlsports- og havnebyer.

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

- Aarhus har opnået en helt enestående position som en verdensklasse-arena for internationale sejlsportsbegivenheder, og det er The Ocean Race i dén grad med til at understrege. Der er lagt op til en storslået sportslig begivenhed for det maritime Danmark og samtidig en folkefest på havnefronten i Aarhus, når The Ocean Race lægger til land i Aarhus i 2022, siger byens borgmester Jacob Bundsgaard i meddelelsen.

Sidste år fik aarhusianerne en forsmag på de store skibe, da byen lagde bøje til et såkaldt Fly-by, hvor skibene var inde i havnen og runde en bøje foran DOKK1. Aarhus var ligeledes i august sidste år vært for VM i sejlsport for samtlige olympiske klasser.

Gennem de mange sejlsportsevents har Aarhus i samarbejde med bl.a. Sport Event Denmark gjort sig gode erfaringer med afvikling og har også gennem de seneste år haft et specifikt fokus på, hvordan maritime sportsevents kan bidrage til at imødekomme FN’s verdensmål inden for særligt vand og bæredygtighed.

Så sent som i august i år var lagde Aarhus havnefront til The Tall Ship's Races. Med 525.000 besøgende over fire dage blev det en stor succes. 

Læs mere: Sejlskibe satte publikumsrekord på havnen i Aarhus

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094