23948sdkhjf

Aarhus-politikere presser havn til landstrøm

De langsigtede ambitioner om at etablere egenproduceret landstrøm på hele Aarhus Havn er ikke nok for byrådspolitikerne i Aarhus. De vil have landstrøm til de stadigt flere krydstogtskibe, og det skal ske hurtigere, end havnen selv lægger op til. 

Det skriver JP Aarhus, efter at Socialdemokratiet foretog en kovending op til seneste byrådsmøde. 

I en fælles erklæring med SF, Alternativet og Det Radikale Venstre opfordrer partiet havnen til en "snarlig" etablering af landstrøm til krydstogtskibe. 

- Aarhus Byråd kan ikke træffe en beslutning om etablering af landstrøm på Aarhus havn, men vi har i kraft af vores ejerskab af havnen nok havnedirektørens og bestyrelsens ører i sagen. Jeg er sikker på, at landstrøm kan ramme rigtigt, og derfor skal vi gøre det. Men vi har et ansvar for at lave de rigtige investeringer, så vi får den rigtige effekt, sagde Jacob Bundsgaard (S), der foruden af være borgmester i Aarhus også er formand for havnens bestyrelse.

Opfordringen kommer efter, at Aarhus Havn inden sommerferien i år fremlagde en plan om at etablere sin egen energiforsyning på havnens arealer frem mod 2030. Socialdemokratiet var det eneste af byens partier, der ikke ønskede en mere ambitiøs plan, og undgår nu at komme i mindretal. 

Ambitionsniveauet i udtalelsen fra de fire partier er dog stadig for vag for andre af politikerne i Aarhus Byråd. For eksempel ser Venstres Gert Bjerregaard helst, at der bliver etableret landstrøm til krydstogtskibe i byen i 2021.

Læs mere: Aarhus Havn vil lave landstrøm med solceller og vindmøller

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125