23948sdkhjf

Maskinmestrene får ny formand

Lars Have Hansen er valgt til ny formand for Maskinmestrenes Forening

Maskinmestrene har fået ny formand. De næste fire år skal Lars Have Hansen stå i spidsen for Maskinmestrenes Forenings 14.000 medlemmer.

Lars Have Hansen blev uddannet maskinmester i 1983 og begyndte karrieren som sejlende maskinmester hos DFDS og i Søværnet. Siden fortsatte karrieren hos Stålvalseværket i Frederiksværk og i medicinalindustrien, inden Lars Have Hansen blev underviser og lektor ved Aarhus Maskinmesterskole, hvor han har arbejdet i 25 år – indtil valget til formand for Maskinmestrenes Forening.

- Jeg stillede op som formand for maskinmestrene, fordi jeg brænder for vores uddannelse og profession. Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel, som kan fremtidssikre maskinmestrenes rolle på arbejdsmarkedet, siger han i en pressemeddelelse.

Lars Have Hansen tager over efter Jan Rose Andresen, der blev formand i slutningen af 2017, efter at hans forgænger Per Jørgensen blev gået på grund af beskyldninger om misbrug af foreningens midler. 

Særligt et punkt ligger den nye maskinmesterformand på sinde. Han mener, at der er brug for endnu flere maskinmestre i fremtiden. 

- Så længe ledigheden er lav, og den har historisk altid været under gennemsnittet, kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skal uddanne flere maskinmestre. Efterspørgslen er der og vil ikke blive mindre i takt med den fortsatte grønne omstilling - tværtimod, siger Lars Have Hansen. 

Vil rebrande profession

Han forklarer, at maskinmestrene kan være med rigtig mange steder i den grønne omstilling, og mener ikke, at man har set det fulde potentiale endnu.

- Vi kan være med mange flere steder, når vi får rebrandet vores profession. Der er stadig mange virksomheder, som ikke kender os godt nok, siger Lars Have Hansen.

Han peger på FN’s verdensmål som en gave til maskinmestrene.

- Vi skal være med til at tage ansvar for den nødvendige bæredygtige omstilling. Derfor er vi gået med i Ocean Plastic Forum, som konkret bidrager til mindre plastforurening i havene og øger genbrug af plastaffald, siger Lars Have Hansen

Et andet område, som Maskinmestrenes Forening fremover skal arbejde mere med, er fastholdelsen af maskinmestrene til søs.

- Vi skal i dialog med rederierne om rekruttering til skibsfarten, men også om fastholdelse. Der er mere skibstonnage under dansk flag end nogensinde, og den situation skal vi udnytte til at få flere danske skibsofficerer i maskinrummene, siger han og fortsætter:

- Vi skal have fokus på indhold og kvalitet i praktikforløbene. Rederierne er allerede i gang med initiativer i den retning, og de tiltag skal vi støtte for at fastholde flere maskinmestre i job til søs, hvor vi historisk har spillet en stor rolle og fortsat bør gøre det.

Ved siden af jobbet som lektor på Aarhus Maskinmesterskole har Lars Have Hansen siden 1998 videreført sin fars virksomhed Lystrup Smede- og Maskinforretning. Virksomheden er lukket i forbindelse med, at Lars Have Hansen har overtaget formandsposten i Maskinmestrenes Forening.

Læs også: Maskinmestre fik pæne lønstigninger i 2018

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156