23948sdkhjf

Ny handelsaftale kan gavne dansk søfart

I slutningen af sidste uge satte EU og Mercosur-landene rammerne for en handelsaftale efter næsten 20 års forhandlinger. De fire lande i den sydamerikanske blok er et milliard marked for dansk skibsfart, og en handelsaftale vil uden tvivl styrke de kommercielle relationer yderligere.

Det skriver Danske Rederier.

- Vi er i Danske Rederier svært tilfredse med, at aftalen mellem EU og Mercosur-landene nu endelig er kommet i hus. Dansk søfart har i dag et stort fodaftryk i Sydamerika – og vil uden tvivl drage fordel af den markedsåbning og dermed mulighed for øget samhandel, som følger af den nye handelsaftale, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, i en pressemeddelelse.

Hun vurderer, at handelsaftaler som den med Mercosur er afgørende for en lille og åben økonomi som den danske. Hun mener også, at den nye aftale er med til at styrke EU's dagsorden med at prioritere handel over grænserne. 

- Aftalen sender et stærkt signal fra EU i disse tider, hvor protektionismen og den økonomiske enegang har rygvind. EU har lagt meget politisk kapital i fremadrettet at sikre progressive handelsaftaler med omverdenen – og er nu kommet i mål med den største handelsaftale i EU's historie. Vi må stadig afvente det endelige indhold af aftalen – men det er uden tvivl et flot resultat, siger Anne H. Steffensen.

Dansk skibsfart eksporterer i dag for ca. 5,6 mia. kroner til de fire Mercosur-lande, som består af Brasilien, Argentina, Uruguay og Paraguay.  

Læs også: Danske rederier mærker handelsaftale med Canada

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142