23948sdkhjf

8-årig dreng faldt overbord i Gedser

For anden gang på mindre end en uge er en passager faldet overbord fra en dansk færge.

En otte-årig dreng faldt onsdag overbord fra en Scandlines-færge i Gedser Havn.

Det var rent helt, at der ikke skete drengen noget alvorligt, skriver TV2 Øst.

- Jeg kan bekræfte, at en otte-årig dreng faldt overbord. Vi var dernede. Men der var ingen tilskadekomne, siger vagthavende ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 Øst.

Rederiet Scandlines bekræfter også episoden overfor mediet. Episoden fandt sted, imens færgen lå i Gedser Havn.

- Det skete på grund af uopmærksomhed fra forældrenes side, oplyser Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef ved Scandlines, over for TV2 Øst og tilføjer:

- Det lykkedes færgepersonalet at få reddet drengen sikkert op af havet.

Indstillede eftersøgning 

Det er blot få dage siden, at en voksen mand faldt overbord fra Fjord Lines 'Stavangerfjord' ud for Mandal i Norge. Færgen var på vej til Bergen, da meldingen kom kl. 00.30 natten til lørdag. Eftersøgningen blev indstillet senere samme morgen.

- Vi har nu vurderet det sådan, at vi afslutter redningsaktionen og ændrer status til søgning efter en angiveligt omkommet. Det er det, som politiet i Agder vil organisere. Muligheden for overlevelse er på dette tidspunkt lav, siger redningsleder Eirik Walle i HRS Sør-Norge til NTB kort før klokken seks lørdag morgen.

I løbet af natten blev der iværksat en stor redningsaktion. Ifølge den norske avis VG vendte færgen straks om, og der blev foretaget et nødopkald via radio til andre fartøjer i området.

Desuden blev der sendt en redningshelikopter fra Sola og redningsbåde fra Mandal og Farsund. Kystvagtskibet Nornen har desuden bistået med redningen, ligesom en privat flyvemaskine var i luften. Det lille fly styrtede ned, og de tre ombordværende blev reddet op af havet og sendt til hospitalet i henholdsvis Kristiansand og Oslo.

Fortsatte mod Stavanger 

Havets temperatur var omkring 14 grader, og redningsforholdene var gode de første timer efter, at manden faldt overbord fra 'Stavangerfjord', fortæller Eirik Walle. Redningsmandskabet regnede sig derfor frem til et søgeområde, som de kunne samle sine ressourcer omkring.

- Vi søger så længe, der er håb, sagde redningslederen ved tretiden natten til lørdag.

Færgen fik lørdag grønt lys til at sejle videre mod Stavanger.

Vagtchef ved Hovedredningscentralen Sør-Norge Johan Mannsåker oplyser lørdag morgen til TV2 Nord, at det var en norsk mand, der faldt over bord.

Læs også: Mærsk afbryder eftersøgning af mand overbord

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11