23948sdkhjf

Flere MSC-søfolk anmeldt efter narkofund

Yderligere fire besætningsmedlemmer fra det 9.962 TEU store containerskib 'MSC Gayane' er blevet anholdt i Philadelphia, efter at politiet har fundet endnu mere kokain ombord.

Det skriver Splash

Dermed er fangsten oppe på i alt 17,5 ton kokain, der skulle have været videre til Europa, men som altså endte i Philadelphia. Markedsværdien af den fundne kokain er nu oppe på mere end 1,1 mia. dollar, svarende til mere end 7,2 mia. kroner.

Det er anden gang i år, at politiet i netop Philadelphia finder narko ombord på et MSC-skib. Første gang var i marts, hvor kokain svarende til en markedsværdi på 38 mio. dollar blev fundet på 'MSC Desiree'.

Den dobbelte fangst får nu konsekvenser for MSC. De amerikanske toldmyndigheder har midlertidigt suspenderet MSC's Customs Trade Partnership-certificering (C-TPAT), og dermed er MSC ikke længere på listen over lavrisiko-rederier. Det kan føre til grundigere kontrol af de kommende MSC-skibe, der anløber Philadelphia. 

Som Søfart tidligere har skrevet, har andenstyrmanden tilstået sin medvirken til at få narkolasten ombord. Ifølge det offentlige anklageskrift har han fået 50.000 dollar for sin medvirken i ulovlighederne. 

Læs mere: MSC-besætning anholdt i USA med enorm kokain-last

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109