23948sdkhjf

Kaptajn på 'Eems Carrier' frataget retten til at sejle

Den russiske kaptajn, som i februar satte general cargo-skibet 'Eems Carrier' på grund ved Langeland, er nu blevet idømt en bøde på 20.000 kroner og frataget retten til at sejle i et år. 

Det skriver TV2 Fyn, efter at dommen er faldet ved Retten i Svendborg. 

Som Søfart skrev i februar, lykkedes det i første omgang kaptajnen at få skibet rykket fri, men han blev senere tvunget til at kaste anker.

- Han får besked om at lægge sig. Man er jo nødt til at undersøge, om der er hul i skibet, inden han sejler videre med et muligt hul i bunden. Der kunne jo sprede sig noget, og det ville være svært at kontrollere efterfølgende, sagde vagtchef ved Fyns Politi Lars Thede dengang. 

Kaptajnens promille viste sig at være under 2,0, og derfor – og fordi der ikke skete større skade – kunne han ikke tilbageholdes. Promillen er også afgørende for straffen, hvor førstegangstaksten for promillesejlads under 2,0 er en bøde og fratagelse af retten til sejlads i et år, skriver TV2 Fyn i dag. 

'Eems Carrier' er 85,7 meter lang, bygget i 1996 og har en kapacitet på 2.200 t.dv. Skibet tilhører hollandske Amasus Shipping og sejler under hollandsk flag.

Læs mere: Fuld kaptajn grundstøder 'EEMS Carrier' ved Langeland

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156