23948sdkhjf

Frederikshavn Havn: ISPS-hegn giver adgang til lystfiskere

I Frederikshavn kommer havnen bekymrede borgere imøde med et terror-hegn

Det er ikke kun virksomheder, der ser et potentiale i den storstilede udvidelse af Frederikshavn Havn. Også lokale borgere, heriblandt lystfiskere, er ivrige efter at tage de nye arealer i brug, for de byder på flere tusinde meter ny kystlinje. 

Blandt lokale borgere har der dog været stor bekymring for, om den nye nord-mole vil blive et område, som offentligheden ikke får adgang til. Den bekymring kommer havnen nu i møde med et hegn, der skal adskille en fire meter bred, offentlig grusvej med det bagvedliggende arbejdsområde. 

Havnen er en del af det at være frederikshavner – det er byens havn, og det vil vi gerne, at den bliver ved med at være, siger Jeppe M. Høgenhaug, maritim chef hos Frederikshavn Havn, i en pressemeddelelse.

FAKTA – ISPS

- Står for International Ship and Port Facility Security

- Dækker over et internationalt regelsæt om terrorsikring af havnefaciliteter med det formål at forebygge terrorhandlinger mv. mod skibe og havne

Han tilføjer, at havnen er forpligtet til at overholde de internationale regler om terrorsikring af havne kaldet ISPS, der forudsætter, at offentligheden ikke har adgang til erhvervshavnens område. 

- Vi mener, at vi har fundet en fin løsning, hvor havnen kan fungere som en ansvarlig og innovativ erhvervshavn samtidig med, at byens borgere får adgang til udvalgte steder som fx nordmolen og nordre molehoved, siger Jeppe M. Høgenhaug.

Det nye ISPS-hegn bliver et 2,40 meter højt stålmåttehegn. Opsætningen af hegnet påbegyndes senest i uge 31 og forventes at stå færdig i 4. kvartal i år. Der bliver tale om 1.850 meter hegn langs den offentlige grusvej, og 2.100 meter hegn omkring de nye ophugningsfaciliteter. 

Læs også: Blue Water-profil erobrer direktørpost for MARS i Frederikshavn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125