23948sdkhjf

Ny dokumentarfilm skal tiltrække flere kadetter til Mærsk

Mærsk har for nylig færdiggjort optagelserne til en ny dokumentarfilm, der skal give unge et realistisk billede af livet til søs. Filmen skal bruges som værktøj i rederiets rekrutteringsindsats
- Det bliver sværere og sværere at rekruttere.

Det fortæller Kim Balsløv Jørgensen, der er rekrutteringspartner i kadetadministrationen hos Maersk Line.

Derfor afsøger man hele tiden nye muligheder og platforme, der kan benyttes i forsøget på at finde den næste skibsfører eller maskinmester til rederigiganten.

Og Maersk Line er snart klar med det nyeste skud på stammen: En dokumentarfilm, der skal skildre livet til søs på godt og ondt.

- Man får et dybere indblik i, hvad det vil sige at sejle som kadet i Maersk Line, siger Kim Balsløv Jørgensen om filmen, der skal offentliggøres den første august.

Udgangspunktet er Tim og Thea, der er henholdsvis maskinmesterkadet og tredjestyrmand.

I filmen følger man blandt andet førstnævnte, der kysser sin kæreste farvel og tager i lufthavnen. Flyet letter og ankommer i Finland, hvor Tim går om bord på feederen ’Venta Mærsk’.

Skibet afsejler fra Finland, og herfra skildres livet om bord, hvor man får indblik i, hvordan hverdagen er i maskinrummet og på broen.

Via interviews med de to hovedpersoner spædes der til med overvejelser og følelser af både positiv og negativ karakter.

Distribueres på egne kanaler
I skrivende stund er filmen i færd med at blive klippet sammen, og når den er klar til offentliggørelse om halvanden måneds tid, sker det via Maersk Lines egen rekrutteringshjemmeside blivskibsofficer.dk, der, ifølge Kim Balsløv Jørgensen, har fået en større ombygning i samme omgang.

- Én af de ting, der virker hos de unge, er Youtube, siger han og forklarer, at man derfor også vil bryde filmen op i mindre bider og præsentere disse på andre af nettets platforme, hvor de unge færdes, heriblandt Facebook, Instagram, Snapchat med flere.
Kim Balsløv Jørgensen
Rekrutteringspartner i kadetadministrationen hos Mærsk.

Hvad forventer I at få ud af dokumentarfilmen?
Det er svært at sætte tal på, selvom vi er et firma, der sætter tal på alt. Men vi skal gerne have flere og også gerne bedre ansøgere. Ikke at ansøgerne på nuværende tidspunkt er dårlige. Vi vil bare gerne have flere at vælge imellem.

Dit arbejde foregår primært til lands, men du var med under optagelserne. Hvilket indtryk fik du af livet til søs?
Det er kun anden gang, jeg selv har været ude at sejle. Det var fine forhold. Jeg synes, det var fedt, og det synes de fleste af vores kadetter heldigvis også, det er. Men det ER en livstil.

Skal skabe større udvalg
Formålet er naturligvis at nå ud til så mange som mulig, og i sidste ende skal det udmønte sig i et større antal ansøgere til Maersk Lines kadetprogram.

- Vi vil gerne have flere at vælge imellem, siger Kim Balsløv Jørgensen.

Selvom han mener, at det i stigende grad er en udfordring at rekruttere nok kadetter, er han fortrøstningsfuld i forhold til 2019.

- Vi når vores mål sådan nogenlunde i år, siger han og forklarer, at selv om Maersk Lines rekrutteringsindsats er særdeles omfattende, skal der hele tiden bygges på:

- Vi må også erkende, at det bare ikke er nok, da der er rift om de unge og flere uddannelser end nogensinde før at vælge imellem. Dokumentaren skulle derfor gerne supplere vores kadetters egne historier, så de unge mennesker ikke bare hører om livet til søs, men faktisk også får et indblik.

Maersk Line optager årligt i omegnen af 150 nye kadetter.

Foregår på en mindre feeder
Den nye dokumentarfilm foregår på det danskflagede skib ’Venta Mærsk’.

Det blev bygget i 2018 og er en del af den nye Baltic Feeder-serie. Feederen er 200 meter lang og har en kapacitet på 3.600 TEU.

- Det var med vilje, vi gik uden om de helt store skibe, for dem har vi så meget andet om, siger Kim Balsløv Jørgensen.

FAKTA OM FILMEN
  • Dokumentaren produceres af Mærsk i samarbejde med kampagnebureaet CompanYoung samt et filmhold fra Rahbek Media.
  • Filmens hovedpersoner er Maskinmesterkadet Tim Madsen, der studerer på Simac, og tredjestyrmand Thea Bergien, der er skibsførerudannet fra samme sted. Disse to skal give et indblik i livet til søs - på godt og ondt.
  • Formålet er at skaffe flere ansøgere til Mærsks kadetprogram samt flere studerende til uddannelserne som maskinmester og skibsfører på Simac.
  • Filmen offentliggøres den første august via blivskibsofficer.dk og distribueres desuden på forskellige sociale medier og andre lignende platforme.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078