23948sdkhjf

USA: Her er beviset for Irans deltagelse i tank-angreb

En video, der ifølge USA viser iranske tropper fjerne en intakt klæbemine fra 'Kokuka Courageous' er blevet offentliggjort. Se den her

USA har nu offentliggjort en del af det videomateriale, som ifølge landest udenrigsminister Mike Pompeo beviser, at Iran stod bag angrebet på to tankskibet nær Hormuz-strædet i går. 

Læs også: Iran afviser beskyldninger om skibsangreb i Omanbugten

Offentliggørelsen af videoen kommer sammen med en beskrivelse af hendelsernes forløb, som nu ligger i en udtalelse fra USA's centralkommando. Hendelsrene bliver beskrevet som følger:

US Navy registrerede et nødkald kl. 6:12 lokal tid fra råolietankskibet 'Front Altair' og endnu et nødkald kl. 7:00 fra kemikalietankskibet 'Kokuka Courageous'.

Begge fartøjer befandt sig på det tidspunkt i internationalt farvand i Oman-bugten omtrent 10 sømil fra hinanden. Destroyeren 'USS Bainbridge' befandt sig på det tidspunkt omtrent 40 sømil fra 'Front Altair', og begyndte med det samme at mindske distancen. 

Kl. 8:09 observerede et amerikansk fly en patruljebåd af IRGC (Irans revolutionsgarde)  Hendijan-klassen og flere hurtigtgående angrebsskibe (FAC) fra IRGC i nærheden af 'Front Altair'. 

Kl. 9:26 anmodede "iranerne" det 30.104 t.dv. store general cargo-skib 'Hyundai Dubai', der havde reddet besætningen fra 'Front Altair', om at overhænde besætningen til de iranske FAC's. 'Hyundai Dubai' imødekom anmodningen. 

Kl. 11:05 nærmede 'USS Bainbridge' sig det hollandske bugserskib 'Coastal Ace', som havde reddet besætningen på 21 søfolk fra 'Kokuka Courageous', der havde forladt skibet efter, opdagelsen af det, der formodes at være en intakt klæbemine på skroget efter den første eksplosion. 

Hendijan-patruljebåden så angiveligt ud til at forsøge at nå til 'Coastal Ace' før 'USS Bainbridge', men søfolkene kom ombord på 'USS Bainbridge' efter anmodning fra kaptajnen på 'Kokuka Courageous'. Der er de stadig, fremgår det af udtalelsen fra centralkommandoen, der er udsendt tidligt i dag dansk tid. 

Kl. 16.10 lokal tid sejlede en patruljebåd af IRGC Gashti-klassen hen til 'Kokuka Courageous' og blev fra et amerikansk overvågningsfly set fjerne den intakte klæbemine fra 'Kokuka Courageous'.

Den amerikanske centralkommando understreger, at USA ikke har interesse i at deltage i endnu en krig i Mellemøsten, men at landet agter at forsvare sine interesser, heriblandt retten til at sejle i internationalt farvand. 

170 meter lange 'Kokuka Courageous' er bygget i 2010, har en kapacitet på 27.000 t.dv. og sejler under Panama-flag.

252 meter lange 'Front Altair' har en kapacitet på 109.900 t.dv., er bygget i 2016, registreret i Marshall-øerne og tilhører det norske rederi Frontline. 

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093