23948sdkhjf

KMTC får bøde efter klor-brand

I Thailand er det sydkoreanske rederi KMTC blevet idømt en bøde, efter at en brand i en række container, som indeholdt kemikaliet calciumhypochlorit, sendte mindst 228 personer på hospitalet med brandsår, irritation i øjnene og besvær med vejrtrækningen. 

Bøden til KMTC lyder ifølge flere medier på 50.000 bhat, svarende til 10.600 kroner. 

Ifølge Bangkok Post fik branden myndighederne til at afspærre området i en radius af 15 km, og foruden de "mindst" 228, der har været på hospitalet, har i omegnen af yderligere 1.000 personer meldt sig med skader på enten personer eller ejendom, skriver mediet med henvisning til den lokale havnechef. 

Læs også: VIDEO: Last af calciumhypochlorit eksploderer på containerskib

Dermed vurderes de reelle omkostninger fra branden at nærme sig 100 mio. bhat, svarende til 21,2 mio. kroner. 

Over for det thailandske medie The Nation Miljøorganisationen EEC Watch kalder da også bøden for "lille" og langer i øvrigt ud efter myndighedernes iver efter at efterforske, hvordan kemikalierne fandt vej til havnen. 

Det er kommet frem, at 13 containere med calciumhypochlorit, ikke var deklareret som farligt gods. Skibet, 1.585 TEU store 'KMTC Hongkong', kaldede Shanghai og Hongkong på sin vej fra Sydkorea til Laem Chabang-havnen i Thailand, og KMTC afviser at være den skyldige. 

- Vi har fundet ud af, at disse containere ikke blev deklareret i losningshavnen, og at skibets operatør vil opkræve kompensation for de forårsagede skader fra ejerne af lasten, siger Apichart Boonphuengbarami, en talsmand fra KMTC, ifølge Bangkok Post. 

Der spekuleres i, at afskibere har undladt at deklarere lasten for at slippe for at betale ekstra for at sende farligt gods med skibet, da prisen herfor ofte ligger omkring det tredobbelte af at sende ordinært gods. 

Læs også: Regler for transport af farligt gods i søgelyset

'KMTC Hongkong' er bygget i 1998, sejler under koreansk flag og er i management hos Korea Maritime Transport Co. Der er ingen meldinger om omkomne i forbindelse med branden. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156