23948sdkhjf

Wärtsilä holder innovationsdag på messens førstedag

Politikere og branchefolk bringes sammen af Wärtsilä for at diskutere grønne løsninger i skibsfarten

Wärtsilä bruger førstedagen på Nor-Shipping 2019 som den oplagte ramme om koncernens nye række af grønne innovationsdage under titlen ’Future Innovation Day - Horizons”.

Konceptet, hvor en række specialister inden for hvert deres felt bringes sammen for at diskutere grønne løsninger i skibsfarten, blev lanceret april sidste år i Stord i Norge. I mellemtiden har der været afholdt lignende arrangementer i finske Helsinki og italienske Trieste.

– Der har været arrangeret Future Innovation Day, eller Horizons, som arrangementet nu hedder, både i Finland og Italien – og flere destinationer står nu for tur, fortæller to af initiativtagerne i Wärtsilä, Cato Esperø og Jane Jünger.

Ifølge Wärtsilä er målet med arrangementerne at bringe repræsentanter fra den maritime branche sammen med politikere, lokale myndigheder, havne, videnskabsfolk og studerende. Og netop Nor-Shipping er et af de største internationale samlingssteder for branchen, hvorfor messen er den oplagte ramme.

Behov for nye arenaer

– Hele den maritime industri er under stor forandring, og behøver derfor nye arenaer, hvor der kan foregå en diskussion om miljøvenlig skibsfart samt om en helt ny infrastruktur af ren energi, lyder det fra Cato Esperø, som peger på, at der er en stadig større efterspørgsel fra skibsfarten mod øget anvendelse af batteribaseret el-drift. Han er salgsdirektør for Wärtsilä i Norden og Baltikum.

En udvikling, der i stigende grad også finder sted uden for Norge, der ellers har været first-mover på området. Wärtsilä fik således deres første ordre på en el-hybrid opgradering af et supply-skib i USA tilbage i april måned i år. Med med udbredelsen af el-drift, følger også en nødvendig udbygning af infrastrukturen i land, påpeger Jane Jünger:

– Dette er utroligt positivt, og vi er sikre på, at elektrificeringen er stadig flere skibstyper, er fremtiden. Men for at få et reelt grønt skifte, er det vigtigt også at prioritere en god infrastruktur i forhold til adgangen til elektricitet i land for skibene. Derfor må de forskellige aktører i branchen mødes og diskutere morgendagens løsninger, siger Jane Jünger, som er kommunikationschef for Wärtsilä i Norge.

Stærkt norsk udgangspunkt

Oplægsholderne under arrangementet på Nor-Shipping 2019 er bl.a. Espen Barth Eide, medlem af Det Norske Storting og forhenværende forsvars- og udenrigsminister samt statssekretær i det norske klima- og miljøministerium Atle Hamar. De to politikere skal diskutere Norges rolle i forhold til udviklingen af ny grøn teknologi inden for skibsfarten, både nationalt og internationalt.

– Nye krav i forhold til emissioner og fokus på klima er driverne for meget af teknologiudviklingen inden for branchen i dag, noget som giver os her i Norge nye muligheder for vækst og flere arbejdspladser, siger Cato Esperø, og fortsætter:

– Norge har nemlig en maritim klynge, der er bedre rustet end de fleste til at drive udviklingen af morgendagens klimavenlige løsninger, slutter han.

Artiklen er en del af temaet SØFART TEMA: Nor-Shipping 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094