23948sdkhjf

Nye krav til faciliteter i havne

Nye generationer af sejlere stiller krav til bedre
faciliteter i danske lystbådehavne, som giver
incitament til at renovere eller udvide havnene, så de
forbliver attraktive for sejlerne.

A1 Consult A/S rådgiver om udviklingen af lystbådehavnene på blandt andet konstruktionssiden i form af udvikling, om- og udbygning af havnene. Herunder kan det være til et bedre serviceniveau med el og vand ved broerne og betaling via apps m.m.

- Ligesom det også er almindeligt at stille større krav til faciliteterne i sit hus i dag – er det samme gældende i havnene. I visse havne giver det naturligvis mening, at havnefogeden går rundt og modtager betaling fra sejlerne om aftenen, hvis man for eksempel har mange gæstesejlere, fortæller Ulrik Jørgensen, indehaver og senioringeniør hos A1 Consult.

Tag rådgiveren med tidligt i processen
Skovshoved Lystbådehavn er et eksempel på en af de havne, hvor A1 Consult har været rådgiver på om- og udbygning af havnen til det dobbelte antal bådepladser, og hvor der både er bevaret, renoveret og nybygget med mange grænseflader, som skal smelte sammen til en moderne lystbådehavn.

- Det var en større opgave og et godt eksempel på, hvor vigtigt det er at inddrage rådgivningen tidligt i arbejdsprocessen. Kommuner og fonde kan ofte bidrage til finansieringen, men hvis de politiske beslutninger først er truffet, kan det være svært at ændre dem, selvom det ville give mening i forhold til selve projektet og eventuelt også økonomien, forklarer Ulrik Max Jørgensen.

Havne kan være en del af områdets attraktionsværdi
Et andet af A1 Consults projekter er lystbådehavnen i Udbyhøj, hvor A1 Consult havde fokus på den gode historie omkring havnen og funktionen, hvor Lystbådehavnen italesættes som Randers Kommunes byport for alle sejlerne, der ankommer til kommunen til Udbyhøj som den første havn i kommunen.
Ulrik Max Jørgensen siger, at det havde betydning for det engagement, som Randers Kommune lagde i projektet, hvor projektet bliver brugt som en del af markedsføringen af Randers Kommune.

Læs mere på: www.a1consult.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079